Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ste v Bratislave, nepoznáte ju a máte nehodu? Máme pre vás skvelú radu!

Orientovať sa v cudzom, ale aj vlastnom meste môže byť problematické. Každý svoje, alebo aj cudzie mesto poznáme trochu inak, po svojom. To čo vnímame my, nemusí vnímať druhý človek. Každý má iné orientačné body.

V Bratislave žijú ľudia z každého kúta Slovenska. Nezáleží, či sú tu od narodenia, iní krátko.Niekto má orientačný zmysel, iný nie. A potom v prípade nehody vznikajú nepríjemné situácie, kedy vlastne viete približne kde ste, ale neviete to presne, alebo sa neviete vyjadriť a predlžuje sa čas príchodu pomoci, hoci sú blízko, nevedia vás nájsť. A každá sekunda, minúta je k dobru…

Možno ste vedeli, možno nie, ale stĺpy verejného osvetlenia v Bratislave majú pridelené čísla. Sú nalepené trošku vyššie, aby sa nedalo číslovanie poškodiť mechanicky, jediným faktorom tak v podstate ostáva plynutie času a s tým spojené samovoľné poškodenie materiálu.

Preto keď sa v prípade problému, napr. dopravnej nehody nebudete vedieť zorientovať, pristúpte k najbližšej lampe a zavolajte na linku tiesňového volania a nadiktujte dvojriadkové číslo. Existuje veľká pravdepodobnosť, že údaj bude ľahko dohľadateľný v databáze záchranných zložiek a operačný dôstojník bude vedieť vašu presnú polohu, čo riešenie situácie podstatne urýchli.

Ostáva nám dúfať, že v podobnej iniciatíve budú pokračovať aj ďalšie slovenské mestá a obce.

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov