Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla bude v Nemecku vyrábať nové batérie

Ambiciózna „elektromobilka“ Tesla bude mať už čoskoro v prevádzke svoju štvrtú celosvetovú Gigatováreň neďaleko Berlína. Vizionár Elon Musk súčasne prezradil, že v nemeckej fabrike sa budú vyrábať nové typy batérií do elektromobilov.

Čerstvé informácie o nových batériových článkoch prezradil Musk v rámci konferenčného hovoru k finančným výsledkom za druhý kvartál roka 2020, kde Tesla prekvapila miernym ziskom. Podrobnejšie to však zatiaľ nevysvetlil s tým, že ide o citlivú tému. Pred médiami tak zachraňoval situáciu lokálny minister ekonomiky Jörg Steinbach.

Ten prezradil, že Tesla v Grünheide (pozn. priemyselný park, kde sa Giga Berlín nachádza) bude vyrábať batérie, ktoré „sú lepšie, ako tie doterajšie.“ Údajne je v hre úplne nová technológia. Tieto batérie budú menšie, s vyššou energetickou hustotou, čo umožní vyšší dojazd. Veľmi pravdepodobne sa tak v Európe chystá rozbehnutie býroby „miliónovej batérie”.

Práve spomínané sofistikované batériové články Musk a jeho vedecký tím už nejaký čas sľubujú. Spomínaná batéria má mať životnosť 1,6 milióna kilometrov. Ďalšie podrobnosti o nich by sme sa mali dozvedieť v rámci Tesla Battery Day dňa 22. augusta. Podľa Muska pôjde pre Teslu o historicky významný deň.

-jj-, zdroj a foto: Electrek.co, Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov