Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nabíjacia stanica ABB 180 kW Terra: Mestský ideál

Nabíjacia stanica ABB 180 kW Terra 184 rozširuje ponuku radu nabíjacích staníc Terra a predstavuje najkompaktnejšiu vysoko výkonnú nabíjaciu stanicu s najväčšou hustotou výkonu na trhu.

Nedostatok priestoru a času obmedzuje rozvoj e-mobility vo veľkých mestách. Terra 184, najnovší prírastok najpredávanejšieho radu nabíjacích staníc ABB Terra, je rýchly, kompaktný, robustný a umožňuje nabíjanie až troch vozidiel súčasne, čo zaisťuje maximálnu spokojnosť rodičov i maximálne výnosy pre prevádzkovateľov stanice. Nabíjacia stanica má nabíjací výkon 180 kW a je ju možné využiť na nabíjanie vozidiel všetkých veľkostí – osobné vozidlá, autobusy alebo nákladné automobily poslednej alebo budúcej generácie.

Na rozdiel od iných vysoko výkonných nabíjacích staníc má Terra 184 minimálne priestorové nároky (pozn. potrebuje menej než 0,5 m2, teda rovnako ako doterajší model Terra 54. Vďaka inovatívnemu dizajnu nie je treba inštalovať samostatné napájacie skrine, čo z tejto novej stanice robí ideálne rýchle a kompaktné riešenie pre mestské prostredie s obmedzenými priestorovými možnosťami. Nabíjacia stanica Terra 184 podporuje všetky nabíjacie štandardy dostupné na trhu, vrátane CCS, CHAdeMO a AC, a je možné ju využiť pre batérie do 920 V.

Nabíjacia stanica Terra 184 umožňuje vysokú mieru prispôsobivosti potrebám zákazníkov vrátane terminálu pre platbu platobnými kartami, monitoru a káblov s dĺžkou 8 metrov pre maximálne pohodlné nabíjanie. „V priebehu posledných desiatich rokov ABB položilo základy budúcej udržateľnej dopravy. Najnovší prírastok do skupiny výrobkov Terra reaguje na súčasné aj budúce požiadavky a potreby miest aj elektrických vozidiel,“ uviedol Frank Muehlon, riaditeľ pre oblasť infraštruktúry e-mobility spoločnosti ABB.

Medzi ďalšie výhody zvyšujúce flexibilitu nabíjacej stanice patrí možnosť prevádzkovateľov nižších modelov, napríklad Terra 94 alebo 124, v budúcnosti upgradovať tieto stanice na verziu Terra 184 bez nutnosti pridávať ďalšie výkonové moduly. Nabíjacie stanice Terra 184 je možné zakúpiť priamo od ABB alebo jeho európskych distribútorov, od augusta budú v predaji v Severnej Amerike a v poslednom kvartáli tohto roku bude k dispozícii pre zvyšné časti sveta.

Nabíjacia stanica Terra 184 predstavuje chytré a udržateľné riešenie nabíjania elektrických vozidiel, ktoré podporuje misiu ABB Mission to Zero, zameranú na dosiahnutie bezemisného prostredia pre všetkých. Podľa Organizácie spojených národov sa mestá podieľajú celkovo na globálnych emisiách skleníkových plynov 60%, pričom do roku 2050 v nich bude žiť a bývať viac než dve tretiny svetovej populácie. Preto je absolútne potrebné nájsť také riešenia, ktoré povedú ku zníženiu emisií oxidov uhlíka.

E-mobilita zohráva pre dosiahnutie toho cieľa kľúčovú úlohu. Pre úspešné zavedenie e-mobility v mestách s vysokou hustotou zaľudnenia a zástavby je nutné vysporiadať sa ešte s ďalšími prekážkami – nedostatkom priestoru a času. ABB má k dispozícii bezkonkurenčné skúsenosti s vývojom udržateľných riešení pre dopravu. Od svojho vstupu na trh dobíjanie elektrických vozidiel pred desiatimi rokmi už ABB predalo viac než 14.000 rýchlonabíjacích DC staníc do viac než 80 krajín.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov