Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Land Rover Defender: Z off-roadu “úžitkáč”

Britská automobilka Land Rover vytvorila zo svojho off-roadu Defender úžitkové vozidlo. V podstate ide o malú terénnu dodávku, ktorá bude konkurenciou pre tradičnejšie pick-upy iných značiek.

Do úložného priestoru by sa mala vojsť naložená paleta s tovarom. Model s označením Hard Top bude k dispozícii v dvoch verziách 90 a 110. Mnohým sa zrejme bude zdať trochu bláznivé, že zrovna Land Rover, ktorý je považovaný za luxusnejšiu značku, sa rozhodol urobiť takú verziu tohto vozidla, ale odpoveď treba hľadať v histórii.

Už v 50. rokoch minulého storočia sa model s označením Hard Top v portfóliu značky vyskytoval. Navyše, niektorí využijú terénne vlastnosti 4×4 pre odvezenie väčšieho nákladu. Novinka má teda podobne ako pick-up pevnú zadnú časť vozidla s úložnou plochou schopnou odviezť až 3500 kilogramov.

Vyrábať sa netradičný Land Rover bude v dvoch verziách – Hard Top 90 ako trojdverový model a Hard Top 110 ako päťdverový model. Obe verzie budú disponovať pohonom 4×4 a väčšinou vymožeností ako kamery či asistenčné systémy. Cena bude začínať na 35.500 librách (39.210 eur).

-jj-, foto a zdroj: Land Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov