Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra el-Born: Športiak s dojazdom až 500 km

Nový elektromobil Cupra el-Born postavený na Volkswagen platforme MEB sa bude vyrábať v nemeckom závode Zwickau a na trh sa dostane budúci rok. Je to prvý automobil do zásuvky od osamostatnenia značky Cupra.

Vývoj modelu Cupra el-Born sa zameral na športový výkon a dynamiku. Šofér si tak môže kedykoľvek užívať okamžité zrýchlenie, ktoré napríklad z 0 na 50 km/h trvá len 2,9 sekundy. Pre model CUPRA el-Born bol v rámci platformy MEB exkluzívne vyvinutý športový podvozok s adaptívnymi tlmičmi DCC Sport (Dynamic Chassis Control Sport).

Športový podvozok so zníženou svetlou výškou sa automaticky prispôsobuje prevádzkovým podmienkam a ponúka najvyššiu úroveň jazdnej dynamiky. Cupra el-Born disponuje najmodernejšími technológiami, medzi ktoré patrí priehľadný displej s rozšírenou realitou. Športový elektromobil zvládne na jedno nabitie až 500 km a to vďaka veľmi efektívnej sade akumulátorov s využiteľnou kapacitou 77 kWh (celková kapacita: 82 kWh).

Pomocou funkcie rýchleho nabíjania je model Cupra el-Born schopný doplniť dostatok energie pre absolvovanie minimálne 260 km len za 30 minút. V interiéri modelu el-Born nachádzajú uplatnenie recyklované materiály. Nový model Cupra el-Born prinesie v roku 2021 automobil pre trvale udržateľnú mobilitu s charakterom a dynamikou, tak vyžadovanou automobilovými nadšencami.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov