Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Maserati Ghibli – hybrid a facelift už o týždeň!

Správy o tom, že Maserati chce elektrifikovať svoj paletu modelov, do ktorej patrí aj Ghibli, sú staré už pár piatkov. Teraz však prichádza skutočné nový hybridný vietor do plachiet rýchleho sedanu.

Súčasná generácia Maserati Ghibli je s nami už od roku 2013. Všetko však naznačuje tomu, že Taliani majú v úmysle ponúkať tento pomerne starý model pár ďalších rokov. Svoje tvrdenie opieram o skutočnosť, že osadenie hybridného systému vyžaduje patričný zásah do konštrukcie vozidla.

Ghibli malo pôvodne debutovať pred niekoľkými mesiacmi, ale pandémia koronavírusu aj tu všetko zmarila. Nakoniec bola premiéra presunutá na 16. júla. Čo by sme mali očakávať od nového ekologického variantu talianskej limuzíny?

Maserati si nekúpi len tak hocikto. Je však príjemným spestrením bežnej premávky.

Oficiálne údaje ešte nie sú známe. Je však pravdepodobné, že Ghibli – prvý hybrid značky – bude vybavený „zástrčkou“. To teda znamená, že to bude plug-in hybrid, a čisto elektrická jazda nebude možná vo veľkom kilometrovom rozsahu.

Skoršie úniky informácii naznačujú, že pod kapotou bude nadopovaný štvorvalec s objemom 2 litre podporovaný výkonnou elektrickou jednotkou. Celkový výkon takejto sady má byť približne 330 k.

A čo viac, nová jednotka bude mať svieži vzhľad. Taliani už oznámili facelift, bohatšiu výbavu a predovšetkým aktualizované multimediálne jednotky vrátane nových digitálnych hodín. Viac informácií zverejníme už čoskoro.

Foto: Maserati

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov