Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari Purosangue: Debut v predstihu

Je dobre známe, že Ferrari vidí a cíti úspech konkurencie v segmente športových SUV. Preto sa pred časom rozhodli do neho tiež vstúpiť a pripravujú model Ferrari Purosangue.

Krátky čas ukázal, že konkurenčné Lambo je predajným trhákom, a podobne je na tom aj Aston, kde sa kopia objednávky jedna radosť. Ferrari si preto dáva záležať, aby voči konkurencii nezaspalo a ich zbrusu nový model prinesú o trochu skôr, ako sa pôvodne počítalo.

Tento model by mal už tradične konkurovať predovšetkým značkám Lamborghini Urus a Aston Martin DBX.

Michael Leiters v rozhovore pre Auto Express odhalil niektoré podrobnosti o prvom SUV Ferrari, vďaka čomu už dnes vieme, že to bude veľmi silný konkurent.

Už teraz okrem iného vieme, že SUV bude vychádzať z platformy, ktorú už používa model Roma. Jedná sa o platformu s motorom vpredu, ktorú Taliani majú v úmysle používať na stavbu pohodlnejších a luxusnejších modelov, v ktorých budú burácať športové emócie, aj keď je pravda, že už trochu utlmene.

Pod kapotou SUV z Maranella nájdeme rôzne motory – platforma umožňuje použitie V6, V8 a V12. Vylúčené nie sú ani hybridné systémy, ktoré znižujú spotrebu paliva a priemerné emisie, ale predovšetkým zlepšujú výkon. Je veľmi pravdepodobné, že základňou v pôvodnej ponuke bude rovnaká 3,9-litrová V8, aká sa používa v Rome.

Hovorí sa, že Purosangue by malo byť autom vybaveným iba jednými dverami pre cestujúcich sediacich vzadu. Žeby sa inšpirovali Hyundai Veloster, alebo inými staršími „kombíkmi“?

Zdroj a Foto: Autoexpress, Autocar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov