Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Autosedačka Nuna Pipa Next: Víťaz testu ADAC

Budúci rodičia, pozor! V májových testoch renomovaného nemeckého autoklubu ADAC dosiahla v kategórii bezpečnosti najlepšie výsledky detská autosedačka Nuna Pipa Next, ktorá je vhodná pre najmenších od narodenia až po 13 kg.

Spomínaná autosedačka zaznamenala vôbec najlepšie skóre dosiahnuté „vajíčkom“ v histórii ADAC testov od roku 2016. V celkovom hodnotení aj ďalších parametrov dosiahla autosedačka Nuna Pipa Next pri použití so základňou Pipa Next Base skóre 1,6. Bezkonkurenčne najlepšie skóre dosiahla Nuna Pipa Next pri použití so základňou (pre deti od narodenia do 13 kg alebo 40 – 83 cm) za ochranu pri bočnom náraze – výsledok 0,8 je rovnako tretí najlepší v histórii ADAC testov.

Špičková ochrana pri nárazu z boku je zaistená vďaka unikátnym, automaticky sa otvárajúcim prvkom bočnej ochrany. Sedačky obvykle vynikajú pri jednom type nárazu, bočnom alebo čelnom – vajíčko Nuna Pipa Next však kombinuje pripravenosť na oboch a jej bodový priemer 1,0 za čelný a bočný náraz je najlepší rezultát v histórii testov ADAC. Pritom vynikajúce výsledky dosiahla autosedačka Nuna Pipa Next aj napriek tomu, že je približne o 40 % ľahšia než jej robustnejší konkurenti v teste.

S váhou 2,8 kg je dokonca najľahšou sedačkou predávanou na stredoeurópskom trhu, ktorú je možné pripútať trojbodovým pásom vozidla. Podľa hodnotenia ADAC má autosedačka Nuna Pipa Next aj najlepšiu kvalitu spracovania zo všetkých sedačiek v teste. Okrem spomínaného trojbodového pripútania je možné „vajíčko“ Nuna Pina Next upevniť samozrejme aj na základe Isofixovej bázy.

Celkovo trinásť pozícií Isofixových konektorov zaistí správnu inštaláciu v každom vozidle, o čom informujú farebné indikátory. Absolútne pevná inštalácia pomocou technológie True lock™ umožní upevniť bázu v priebehu niekoľkých sekúnd vďaka využitiu Isofixových zakotvených bodov vozidla. Energiu pri prípadnom náraze absorbuje stabilizačná oporná noha s deformačnou zónou, ktorá zároveň minimalizuje sily pôsobiace na dieťa. Bezpečie, ale aj pohodlie malého pasažiera zvyšuje patentovaná pamäťová pena Tailor tech™.

Z prvkov, podieľajúcich sa na komforte dieťaťa aj rodičov pri manipulácii so sedačkou, treba spomenúť sedem pozícií nastavenia opierky hlavy, vložku pre novorodencov zaisťujúcu oporu tých najmenších, či clonu Dream drape™, ktorú pohodlne vytiahnete a v tichosti upevníte pomocou magnetov, aby nič nerušilo zdravý odpočinok. Autosedačka Nuna Pipa Next má aj TUV certifikáciu pre leteckú prepravu a je kompatibilná so všetkými kočiarikmi značky Nuna.

-jj-, zdroj a foto: ADAC, Nuna

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov