Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Taxikári možno budú voziť zákazníkov len vzadu

Od soboty minulého týždňa sa uvoľnili pravidlá na vozenie zákazníkov vo vozidlách taxislužby. Z povinnosti sedieť vzadu sa stalo len odporúčanie.

Predseda Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov (OZKT) Matej Krampl uviedol, že zvýšená úroveň hygieny a sedenie na zadných sedadlách bude možno v budúcnosti štandard.

Podľa jeho slov v tom nie je žiadny problém. Ako príklad uviedol londýnske povestné taxíky, kde zákazníci môžu sedieť iba vzadu a priestor je od vodiča oddelený. Tento priestor musí byť oddelený zariadením, ktoré musí podliehať typovému schváleniu. Ďalej skonštatoval, že dezinfekcie, rúška, atibakteriálne gély atď. budú v búdúcnosti bežným štandardom. Dodal, že sa budú snažiť nájsť kompromis, aby boli spokojní aj zákazníci, aj prevádzkovatelia taxislužieb, tak aby kvalita služieb rástla.

Je to však naozaj nutné?

Taxíky sú liahňou chorôb. Naozaj neviete koho veziete a akými chorobami trpí Je to však nutné? Zaujímalo by ma, čo na to samotný taxikári, ktorých sa to týka. Nebude to len ďalšia forma biznisu pre firmy, ktoré budú deliaci mechanizmus vyrábať a inštalovať? Čo v prípade, ak sa budú chcieť odviesť 4 ľudia v jednom taxíku? Bude existovať výnimka? Sú totiž mestá, kde sa veľa konkurenčných taxislužieb aj s väčšími autami jednoducho neuživí a vozia na tom, na čo majú.

Alebo je to len príprava na to, že svet už bude čoraz častejšie bojovať s vírusmi a “chorým” stavom, ktorí média nafúknu? Čo prirodzená imunita? Úplne sa vytratí?

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov