Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lego Technic: Lamborghini Sián FKP 37

Do Vianoc je ešte ďaleko, ale stavebnica Lego nikdy neomrzí. Dánsky výrobca svetoznámej stavebnice sa spojil tentoraz s talianskou automobilkou Lamborghini a výsledkom je model „superšportiaku“ Sián FKP 37 v mierke 1:8.

Spomínaná stavebnica Lego Technic s modelom zeleného športového vozidla Sián FKP 37 pozostáva 3696 dielikov a skladačiek, pričom súčasťou je aj špeciálny motor V12. Originálny veľký model Lamborghini Sián FKP 37 mal svetovú premiéru na vlaňajšom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Ani nie po roku prichádza na trh prepracovaná stavebnica, ktorá prináša repliku vozidla autorizovaného samotnou automobilkou z Apeninského polostrova. Vozidlo má pohyblivý zadný spojler, predné aj zadné odpruženie, výklopné dvere, repliku slávneho motoru V12 s pohyblivými piestami, plne funkčnú osemstupňovú prevodovku a funkčné riadenie kolies.

Šťastný majiteľ získa stavebnici s takmer štyrmi tisíckami kostičiek v špeciálne navrhnutej krabici, ktorá reflektuje design kapoty vozidla. Po zložení má replika atraktívneho automobilu na dĺžku 60 centimetrov a na šírku 25 centimetrov. Vtipným doplnkom je potom malá batožina. Stavebnica sa dostala do obchodov začiatkom júna, pričom cena presahuje čiastku 300 eur.

-jj- foto a zdroj: Lego

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov