Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Octavia Scout: Robustnejšia verzia s offroadovými prvkami

Česká automobilka Škoda Auto predstavila tretiu generáciu modelu Octavia Scout. Špeciálne upravená robustnejšia verzia s offradovými prvkami je o 15 milimetrov vyššia a vybavená pohonom všetkých kolies. Multifunkčná verzia je určená pre rodinnú dovolenku alebo jazdu po horách.

 

Nová verzia „škodovky“ ponúka oproti svojmu predchodcovi okrem iného aj viac miesta. Špecificky tvarovaný predný aj zadný nárazník rovnako ako spodný diel nárazníku sú v striebornej matnej farbe. Čierne plastové prvky ako lemy blatníkov, prahov a spodných častí dverí zabraňujú poškodeniu karosérie modelu Octavia Scout a dotvárajú osobitý vzhľad vozidla.

V štandardnej výbave mladoboleslavská automobilka dodáva aj strieborné 18-palcové kolesá z ľahkej zliatiny Braga a 19-palcové kolesá z ľahkej zliatiny Manaslu sú k dispozícii na objednávku. Predný a zadný difúzor majú hliníkový design rovnako ako strešný nosič, lišty okolo bočných okien a kryty elektricky nastaviteľných, automaticky sklopných vonkajších spätných zrkadiel s funkciou zatmievania. Škoda Octavia Scout je štandardne vybavená napríklad aj Top LED zadnými svetlami a voľbou jazdného profilu s funkciou Off-road.

Okrem toho môžete počítať aj s elektricky ovládanými dverami batožinového priestoru s virtuálnym pedálom. Na blatníkoch sú špeciálne plakety s nápisom Scout. Nový koncept interiéru modelu Škoda Octavia ponúka aj vo verzii Scout väčší priestor a jednoduchšie ovládanie. Novo koncipovaná prístrojová doska je modulárna, usporiadaná v niekoľkých úrovniach a jej stredu dominuje volne stojaci displej infotainmentu najvyššej rady Columbus s 10-palcovým displejom, navigáciou a digitálnou asistentkou Laurou.

Chrómové prvky zošľachťujú stredovú konzolu a po novom aj výplne dverí. V chrómovom prevedení sú tiež všetky kľučky. Vizuálne akcenty verzie Scout sa v interiéri premietajú v špecifických dekoratívnych lištách na prístrojovej doske, sedadlách potiahnutých látkou ThermoFlux a vyšitom logu Scout na predných sedadlách. Poťahy sedadiel, volant, lakťová opierka a palubná doska vo vozidle Octavia Scout majú kontrastné hnedé prešitie. Pedále majú hliníkový vzhľad.

-jj- zdroj a foto: Škoda Auto

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov