Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar I-Pace si to na Slovakia Ringu rozdá s angličákom

Fanúšikovia originálnych nápadov si súboj môžu vychutnať online.

V utorok (09.06.2020) sa na pretekárskom okruhu v Orechovej Potôni uskutoční naozaj netradičný súboj dvoch rýchlych áut. Podujatie organizuje svetoznámy výrobca “angličákov“ – Hot Wheels, ktorý bude od 18:00 hod. vysielať online prenos z pretekov aj na svojom facebookovom profile vytvorenom pre fanúšikov z Českej republiky a zo Slovenska.

O čo vlastne ide? Elektrický Jaguar I-Pace EV 400 AWD s výkonom 294 kW (400 k), ktorý na stovku zrýchli za 4,8 sekundy si v šprinte na 100 metrov zmeria sily s hračkárskym autíčkom. Konkrétne s Jaguarom XJ220 v mierke 1:64. Aby bol súboj zaujímavý, hračkárske autíčko pôjde po špeciálnej autodráhe so zrýchľovačmi.

Organizátor navyše avizuje, že diváci sa môžu tešiť na rôzne ďalšie atrakcie. Stavať sa napríklad bude  obrovská autodráha a jazdci si zmerajú sily aj pri výmene kolies v pit stope. Nápad, ktorý vznikol pod sloganom “Hot Wheels do obývačky“ má v úmysle zabezpečiť deťom a fanúšikom hračkárskych áut jedinečnú zábavu a neobyčajný program, ktorý budú môcť sledovať z pohodlia domova.

Z dôvodu opatrení v rámci prevencie pri boji s korona-vírusom nebude akcia na Slovakia Ringu prístupná pre verejnosť. Tešiť sa však môžete na súťaže o rôzne hodnotné ceny a tiež na zaujímavé novinárske výstupy, keďže pretekov sa zúčastnia aj zástupcovia Automagazínu.

Online prenos z pretekov: FB: Hot Wheels CZ /SK (9.6.2020, 18:00)

Autor: Daniel Balucha

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov