Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Limitovaných edícií športových modelov Porsche 911 nikdy nie je dosť! Nemecká automobilka v tejto súvislosti ukázala najnovšie špeciálnu limitovanú edíciu Targa 4S Heritage Design Edition, ktorá bude napokon zdobiť kvarteto modelov.

Len nedávno predstavila automobilka Porsche 911 najnovšiu verziu čiastočne otvoreného modelu Targa 4S so skleneným zaobleným oknom za šoférom a spolujazdcom. Teraz sa však hlási o slovo novinka od špeciálnej divízie Porsche Exclusive Manufaktur. Najnovší model Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition bude dostupný v čerešňovo červenom laku karosérie.

Na boku vozidla bude v bielom kruhu veľké číslo podľa výberu zákazníka a pod ním nápis Porsche v retro typografii aj prevedení. Špeciálne upravený je aj interiér počnúc volantom a rovnakú čerešňovú farbu nájdete aj na palubnej doske a dverách. Model s označením 4S má pohon všetkých štyroch kolies, šesťvalcový agregát s výkonom (331 kW) 450 koní a krútiaci moment 530 Nm.

Maximálna rýchlosť je 304 km/h, pričom na stovku akceleruje z pokoja za 3,6 sekundy. Vyrobených bude len 992 exemplárov z tohto výnimočného športového vozidla. Každý majiteľ sa však môže tešiť aj na špeciálny bonus v podobe náramkových hodiniek v dizajnovom prevedení tejto zberateľskej edície, ktoré majú rovnaký vzhľad ciferníku ako otáčkomer na prístrojovom štíte.

Okrem červeného laku Cherry Metalic budú k dispozícii na výber ešte štyri farebné prevedenia. Vozidlo zdobia biele pruhy na oblúkoch za svetlometmi, nápis Porsche na boku a štartovné číslo 50. Veľké kolesá Carrera Exclusive Design s piatimi lúčmi majú pripomínať klasické disky Fuchs. Štítky sú vyrobené v zlate a na zadnej časti nájdeme placku pripomínajúci dávny moment, keď Porsche 356 po prvý raz dosiahlo hranice 100.000 najazdených kilometrov.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov