Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Blázniví Poliaci upravili Hyundai Santa Fe

Agresívne pôsobiaci bodykit dodáva športového ducha aj veľkému SUV. Úpravy sú síce výrazné, no nie prestrelené.

Ak by ste si mali vybrať niektorý model z aktuálnej ponuky kórejskej značky Hyundai a podrobiť ho brutálnemu tuningu, ktorý by to bol? Predpokladám, že kompaktný i30 alebo jeho ostrá verzia známa vďaka písmenu N. Možno by ste ešte uvažovali aj o “imiďžovke“ a siahli po Kone… Áno, aj ja by som si zrejme zvolil auto, ktoré už beztak mierne vytŕča z davu.

Poľská spoločnosť Carlex Design sa však na vec pozrela z opačného konca a zvolila si model s najbohatšou históriou – veľké SUV, ktoré poznáme pod názvom Santa Fe. Pozoruhodné v tomto prípade je, že výrobca už pomaly odhaľuje tvary nastupujúcej modernizovanej verzie súčasnej štvrtej generácie. Záujemcovia o úpravu z dielne našich severných susedov sa tak môžu s aktuálnou podobou obľúbeného SUV rozlúčiť naozaj štýlovo.

Poliaci svoje dielo ponúkajú pod prívlastkom Urban Edition a fantázií v tomto prípade očividne medze nekládli. Ostrý športový vzhľad začína prepracovanou prednou časťou s logom spoločnosti Carlex Design namiesto znaku Hyundai a končí výrazným čierno-bielym lakovaním karosérie. Medzitým sa však nedajú nevšimnúť rozšírené blatníky, štýlové 20-palcové disky kolies v sýto čiernej farbe, štyri koncovky výfuku či mohutné zadné krídlo. Ak by som si auto mohol pozrieť zblízka, určite by som našiel množstvo ďalších vychytávok.

V interiéri sa dizajnová revolúcia síce nekonala, no aj tu nachádzam zopár odlišností / vylepšení. Upútali ma hlavne krásne športové sedadlá s výrazným bočným vedením a kombinácia koža-alcantara. Tá sa nachádza aj na nezvyčajne vytvarovanom volante s farebným prúžkom, označujúcim stredovú polohu. Tak ako v exteriéri, tak aj v interiéri si klient môže zvoliť individuálnu kombináciu farieb.

Na záver dávam do pozornosti pekné fotografie, ktoré pochádzajú priamo od poľského úpravcu. Hyundai Santa Fe Urban Edition je na nich zachytený v rôznych originálnych typoch prostredia a vyzerá tam fakt dobre!

Autor: Daniel Balucha

Zdroj: Carlex Design

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov