Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Brabus Invicto chráni aj pred útokom AK-47

Brabus Invicto. Pancierové SUV môže slúžiť armáde i poctivým podnikateľom, stojí však státisíce eur.

Mercedes Triedy G si v spoločnosti drží povesť drahého a tak trochu výstredného automobilu, ktorý síce ponúka neuveriteľne dobré vlastnosti v teréne, no skôr ako v blatistom lese ho uvidíte pred vchodom do nákupného centra. V mierne upravenej podobe však naozaj dokáže výborne poslúžiť napríklad aj armádnym skupinám po celom svete.

Brabus – najznámejší úpravca automobilov s trojcípou hviezdou na kapote si zrejme tiež veľmi dobre uvedomuje, že Mercedes triedy G je mimoriadne komplexné vozidlo a tak sa ich konštruktéri rozhodli, že jeho predpoklady dotiahnu do dokonalosti. Výsledkom je nedobytná pevnosť na štyroch kolesách.

Brabus Invicto spĺňa bezpečnostný štandard VR6 Plus ERV. Preložené do ľudskej reči: odolnosť voči zbraniam kalibru 7,62 × 39 mm, automatickým zbraniam typu AK-47, ručným granátom a dokonca zvládne aj explóziu až 15 kilogramov plastickej trhaviny.

Dizajnovo Brabus od civilného géčka až tak neodskakuje. Napriek tomu je celý povrch jeho karosérie obrnený a sklá sú nepriestrelné. Mercedes vďaka takejto úprave váži o tonu viac a preto dostal aj vylepšený podvozok a silnejšie brzdy. Samozrejmosťou sú tiež špeciálne pneumatiky, ktoré sú po prestrelení alebo prerazení schopné prejsť ešte ďalších 50 kilometrov.

Na záujemcov o extrémne bezpečný automobil čakajú tri rôzne verzie. Základná má názov Invicto Pure a je zo všetkých najnenápadnejšia. Jej základom je Mercedes G 500 a spoznáte ju iba podľa špeciálnych kolies. Verzia Invicto Luxury je určená pre tých, ktorí sa chcú viac odlíšiť. Zahŕňa body-kit Widestar, je doplnená o rôzne luxusné interiérové aj exteriérové prvky a vychádza z Mercedesu-AMG G 63.

Na vrchole ponuky potom stojí  verzia Invicto Mussion, ktorá je vhodná skôr pre políciu alebo armádu. Sedadlá majú v najvyššej verzii päťbodové ukotvenie a sú prispôsobené pre posádku v nepriestrelných vestách. Na streche sa nachádza únikový východ, v batožinovom priestore je zásobník kyslíku a k dispozícii je nočné videnie aj termokamera.

Nič však nie je zadarmo a ani Brabus Invicto nie je výnimkou. Cena za špeciálnu úpravu začína na sume 354 600 eur. Ak si k nej prirátame ešte kúpu samotného Mercedesu triedy G v niektorej z požadovaných verzií, dostávame sa za hranicu pol milióna eur.

Autor: Daniel Balucha

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov