Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Verge Motorcycles TS: S unikátnym kolesom

Fínska značka Verge Motorcycles predstavila nedávno svoju prvú motorku s originálnym zadným kolesom, ktorú označili skratkou TS.

Elektricky poháňaný stroj ostro rezané rysy, zadné koleso s absenciou klasického stredu a slušný výkon vrátane rozumného dojazdu na jedno nabitie. Nechýbajú ani moderné technológie, takže cena nie je vôbec nízka.

Verge Motorcycles chce na cesty priviesť stroje, ktoré sú podobné tým z filmu Tron. Aj keď predná časť ich motorky TS vypadá ako klasická motorka, zadné koleso je takzvané „hubless“, teda bez klasickej centrálnej časti.

Vďaka špeciálnej technológii, ktorá nie je vôbec nová, ale v praxi príliš nepoužívaná, má zadné koleso uprostred efektnú dieru. Nutná je však masívnejšia konštrukcia vďaka „orbital wheel“ technológii. Ďalšou zvláštnosťou je potom elektrický pohon, ktorý sa do motoriek postupne dostáva a to vrátane veľkých značiek.

Motorka má výkon 80 kilowatt, krútiaci moment 1000 Newtonmetrov, zrýchlenie na stovku pod štyri sekundy a dojazd 300 kilometrov v meste a 200 kilometrov na diaľnici. Majiteľ stroja za 25.000 eur, si môže vybrať farebnú kombináciu so zvýraznenými prvkami karosérie.

-jj-, foto a zdroj: Verve Motorcycles

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov