Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota C-HR by Karl Lagerfeld: Pocta ikone

Svetoznámy módny návrhár Karl Lagerfeld skonal síce vlani, ale jeho “čierno-biely” odkaz zostáva živí. Aj preto si Toyota uctila jeho pamiatku, keď vytvorila v spolupráci so značkou Karl Lagerfeld limitovanú sériu modelu C-HR. Vyrobí sa z nich len 200 exemplárov.

Vozidlo ctí typický štýl Karla Lagerfelda, a tak čierno-čiernu karosériu zdobia len decentné biele prvky. Karl Lagerfeld bol umeleckým riaditeľom módneho domu Chanel od 80. rokov minulého storočia. Bol však tiež kreatívnym šéfom značky Fendi, a založil aj vlastní značku jednoducho nazvanú Karl Lagerfeld. Nemecký módny návrhár a fotograf vypracoval svoj individuálny, ľahko identifikovateľný štýl, ktorému dominuje čierna a biela farba.

Vysoký, tuhý stojací golier bielej košele sa stal jeho poznávacím znamením, rovnako ako dlhé bielé vlasy či čierne kožené rukavice. Toyota sa rozhodla uctiť pamiatku jednej z najvýraznejších postav módnej histórie. Preto v spolupráci so značkou Karl Lagerfeld a jej prezidentom Pierom Paolom Righim vytvorila auto, ktoré zreteľne odkazuje na charakteristický Lagerfeldov štýl. Majiteľ každého z limitovaných vozidiel dostane tiež originálne doplnky značky Karl Lagerfeld v celkovej hodnote 1400 eur, vrátane kufra, kabelky, čapice a prívesku na kľúče.

Na vozidle kontrastuje čierna karoséria s perleťovo bielou strechou a spätnými zrkadlami. Automobil zdobia tiež ďalšie biele akcenty – predný a zadný spojler, polepy prahov, predných stĺpikov a línie, ktoré smerujú od spätných zrkadiel až k zadným stĺpikom. Na nich je na bielom pozadí vidieť čierne logo Karl Lagerfeld. Toto logo sa objavuje tiež na iných miestach karosérie aj interiéru. Efekt zdôrazňujú čierne hliníkové sedemnásťpalcové kolesá. Design kabíny sa nesie rovnako v čiernobielom ladení.

Dvojfarebné kožené sedadlá tvoria jednoliaty celok s čiernobielou doskou, ktorej dolnú časť lemuje kryt z bieleho plastu. Ku štandardnej výbave limitovanej série patria zadné LED svetlomety, inteligentný kľúč, tlačidlo Štart, dvojzónová klimatizácia, veľký farebný displej medzi budíkmi, sedempalcová dotyková obrazovka na stredovej konzole a balíček systémov aktívnej bezpečnosti Toyota Safety Sense. Automobil v tejto edícii je dostupný len v Thajsku a vychádza z modelu Toyota C-HR Hybrid 1,8 s výbavou v najvyššej verzii.

-jj-, foto a zdroj: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov