Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200 XL Voltia: Výroba aj v Trnave

Na európsky trh mieri špeciálna elektrická dodávka Nissan e-NV200 XL Voltia. Vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce japonskej automobilky a európskeho lídra v oblasti mestských elektrických dodávok, sa bude vyrábať aj na Slovensku.

Spomínaná e-dodávka, ktorá rozširuje ponuku ľahkých užitkových vozidiel (LCV) značky Nissan s nulovými emisiami, je optimalizovaná na účely tzv. poslednej míle. Nový model má dvojnásobnú kapacitu oproti štandardnému e-NV200, 8 m3, ľahký prístup k zadným dverám a dostatok priestoru v nákladovej časti aj pre stojaceho človeka. Nová elektro-dodávka je vybavená trakčnou batériou s kapacitou 40kWh a inteligentným riadením energie.

Nissan s ňou tak posilňuje svoj záväzok udržateľnosti v last-mile delivery segmente. Naopak Voltia má ideálne predpoklady tento spoločný projekt ďalej rozvinúť. Jej výrobné závody vo Francúzsku, Veľkej Británii a na Slovensku môžu totiž ročne pre európske trhy vyrobiť až 10.000 vozidiel. „Segment ľahkých užitkových vozidiel bude hrať v budúcnosti kľúčovú úlohu pri optimalizácii dodávok tovaru na poslednú míľu,“ povedal na úvod Manuel Burdiel Alvaro, riaditeľ európskej divízie LCV Nissan Europe,

Alvaro nezabudol zdôrazniť strategický význam spolupráce: „Spoločne s Voltiou veríme, že model Nissan e-NV200 XL Voltia poskytuje dokonalé riešenie k dosiahnutiu pokroku smerom k tomuto cieľu. Vďaka konkurencieschopnej cene, nulovým emisiám a všestrannému 8 m3 nákladovému priestoru je tento model navrhnutý od základu tak, aby podporil rastúci dopyt v oblasti e-commerce a last-mile delivery v mestách po celej Európe.“

Voltia e-NV200 XL sa už osvedčila v uliciach Paríža a Londýna. S využitím siete výrobných partnerov sa budú dodávky vyrábať v troch európskych krajinách. Gruau bude dozerať na výrobu vo francúzskom Lavale pre západnú časť starého kontinentu, zatiaľ čo skupina Bevan vo Wednesbury zaistí produkciu pre Britské ostrovy a Írsko. Naopak Hollen v Trnave na Slovensku preberá zodpovednosť za výrobu pre strednú a východnú časť Európy.

-jj-, zdroj a foto: Nissan a Voltia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov