Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kamionisti pozor! Až 8 000 € pokuta za emulátor AdBlue

Kamionisti sú veľmi často tlačení do rôznych činností, ktoré nie sú v súlade s kostolným poriadkom. Okrem podvodov s režimom práce vodičov sú to okrem iného aj vedomé preťaženie, či pochybný technický stav jazdnej súpravy, ale aj veľa ďalších prehreškov.

Samozrejme, nie všade to je tak. Dnes si povieme, čo vám hrozí za použitie emulátora. Kým na Slovensku, keď vám na to prídu, prídete o techničkám, maximálne dostanete pokutu, v Poľsku je to rádovo smiešna pokuta. Úplne iná situácia nastáva v krajinách Beneluxu.

Pred nedávnom holandská polícia zastavila rumunský kamión vo Westdorpe na belgicko-holandskej hranici. Čo zistili? Staršie Volvo FH mala poruchu systému SCR a používalo emulátor, ktorý potieral chybu. Ten bol navyše zapichnutý v palubnej doske, takže policajtovi hneď udrel do očí. Čo taký oblbovák stojí? Ceny sa pohybujú zhruba na sume 30 €.

Oplatilo sa? Asi sotva. Vodič dostal na mieste 500 € pokutu a zamestnávateľovi bola udelená pokuta vo výška 7500 €. A to sa už pomaly dostávame na sumu, koľko stojí vybehané Volvo, ktoré je staršie ako 10 rokov.

Foto: commercialmotor.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov