Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Mustang: Najpredávanejší športiak

Legendárny športový automobil Ford Mustang má aj v týchto ťažkých časoch hneď niekoľko dôvodov na oslavu. Okrem svojich 56. narodenín sa stal najpredávanejším športovým vozidlom na svete a po piatykrát v rade tiež najpredávanejším športovým kupé.

Analytická spoločnosť IHS Markit radí medzi športové kupé dvojdverové vozidlá aj modely so sťahovacou strechou. Okrem toho je Ford Mustang zároveň najpredávanejším športovým automobilov v Severnej Amerike za posledné polstoročie.

Sme pyšní na stále sa rozširujúcu stajňu Mustangov aj ich špeciálnych verzií,“ poznamenal Jim Farley, vrchný prevádzkový riaditeľ Ford Motor Company. „Od Švédska až po Šanghaj si stále viac nadšencov užíva v týchto nových Mustangoch pocit slobody a radosti z jazdy. Je nám cťou slúžiť majiteľom, nadšencom aj fanúšikom už 56 rokov.“

Podľa najaktuálnejších údajov analytickej služby IHS Markit si Mustang v roku 2019 pripísal na konto 102.090 predaných exemplárov a stal sa tak najpredávanejším športovým vozidlom na našej planéte. Počet predaných Mustangov vzrástol počas vlaňajšieho roku napríklad v Nemecku o 33 percent, v Poľsku bezmála o 50 percent a vo Francúzsku sa takmer zdvojnásobil.

-jj-, zdroj a foto: Uncrate.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov