Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Do práce na bicykli až v septembri

Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie koronavírusu na september 2020. Len aby v septembri vôbec bolo do akej práce chodiť :/

“Kampaň Do práce na bicykli sa teší každý rok veľkému záujmu. Nutnú zmenu termínu kampane vnímam aj ako určitý pozitívny symbol. Už niekoľko rokov totiž prebieha vo viacerých európskych mestách práve v mesiaci september podujatie Európsky týždeň mobility. Tento rok to bude v týždni od 16. do 22. septembra. Oceňujem, že občania a samosprávy majú záujem o rozvoj cyklistickej dopravy, čím prispievajú aj v tejto neľahkej dobe k možnosti zníženia enormného množstva áut na našich cestách,“ uviedol minister dopravy a výstavby Andrej Doležal.

Po dohode s organizačným a technickým garantom kampane, Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica, je prebiehajúca registrácia samospráv predĺžená do 18. augusta 2020 s následným prihlasovaním jednotlivých 2 – 4-členných tímov do 7. septembra 2020. Samotná kampaň tak bude prebiehať od 1. do 30. septembra 2020. Bližšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke.

Naďalej platí, že elektronický rezervačný a evidenčný systém prinesie aj v tomto roku výhodnú možnosť pre zúčastnené samosprávy získať údaje o najčastejšie používaných cestách, ktoré môže neskôr využiť pri plánovaní výstavby bezpečnej cyklistickej infraštruktúry. Cyklisti môžu zároveň operatívne využívať mobilné telefóny na nahlasovanie nedostatkov na cyklistickej infraštruktúre správcom miestnych komunikácií.

Foto: Do práce na bicykli

Zdroj. Min. dopravy

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov