Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


V Porsche rozdávali prémie pre koronavírus

Už teraz je doba veľmi ťažká. Prognózny tiež nevyzerajú ružovo. Niektorí zamestnanci po celom svete sa musia vracať do automobilových fabrík už teraz, iní môžu ešte byť doma a dodržiavať pravidlá izolácie.

Porsche, ako súčasť VW Group, je asi najlepším zamestnávateľom v koncerne. V podstate okrem toho, že vytvára klenoty na kolesách, tak sa stará aj o svojich zamestnancov viac, ako je bežné. Všetci zamestnanci centrály dostali nedávno obrovský bonus. Celkovo 9700 eur. Suma 9000 eur išla priamo v hotovosti zamestnancom, 700 eur sa previedlo do dôchodkového fondu.

„Finančné výsledky spoločnosti Porsche sú výsledkom práce celého nášho tímu, a preto by mal mať z tohto výsledku úžitok každý, kto sa na ňom podieľal. Tento bonus symbolizuje našu solidaritu so zamestnancami a poskytuje im kúpnu silu na dobrý návrat k skorému normálnemu stavu,“ uviedol vo vyhlásení Oliver Blume, CEO Porsche AG.

Tieto peniaze by mali byť určené na boj proti pandémii. Oliver Blume, spolu s ostatnými vysokými funkcionármi automobilky darovali z vlastných zdrojov 500 000 eur.

Celkovo už Porsche vynaložilo viac ako 5 miliónov eur na boj proti koronavírusu. Spoločnosť okrem peňazí poskytuje aj zdravotnícke vybavenie pre zdravotnú starostlivosť. Navyše Porsche poslalo zamestnancov z IT sektora a mnohých ďalších oddelení do nemeckých nemocníc, aby zlepšili efektivitu a logistiku práce.

Zdroj: Porsche

Foto: newsroom.porsche.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov