Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda MX-5 + Subaru WRX = dokonalá bugina

Mazda MX-5 patrí medzi najviac upravované autá sveta. Preto je často obeťou aj doslova šialených nápadov. A tento medzi nich rozhodne patrí.

Je čas karantény a nie každý má možnosť sa dostať k tomu, čo ho baví a čo by chcel robiť. Veľa z vás si istotne skracuje čas blúdením po nete. A počas niektorých dní to robím aj ja.

Dnes vám prinášam jeden zaujímavý projekt. Je ním bugina, ktorá vznikla skrížením Mazdy a Subaru. Že nemožné? Nič nie je nemožné, len nikdy to nie je jednoduché.

Tento neobyčajný projekt patrí Calebovi Sandlundovi, ktorý je známy na sociálnych sieťach pod nickom Gingium.

Poďme sa pozrieť bližšie na tento projekt, ktorý pozostáva z MX-5, resp. lepšie povedané Miaty, keďže sa jedná o americký trh. Karoséria je postavená na rúrkovom ráme, pohonné ústrojenstvo je prevzaté zo Subaru WRX. Pod kapotou je dvojlitrový boxer motor s výkonom 230 koní a 294 Nm. Výkon je posielaný na kolesá Sparco s vysokým profilom pneumatík.

Projekt však ešte nie je úplne na konci. Pokračujú v ladení motora, ale presné hodnoty zatiaľ nie sú známe. Samozrejme, majiteľ mal aj trošku empatie, a z dôvodu uctenia si darcu je Miata modrej farby. Nezabudol ani na štítky STI.

Naozaj je veľmi ťažké povedať, k čomu má táto bugina bližšie. Každopádne je to veľmi zaujímavý projekt, ktorý na sociálnych sieťach púta  veľkú pozornosť.

Zdroj: youtube, instagram

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov