Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetové auto roka už pozná svojho víťaza

Na tejto ankete je pekne vidno, ako sa európske chute líšia s chúťkami ostatného sveta. Zatiaľ čo ECOTY vyhral maličký Peugeot 208, WCOTY mastodont nie úplne z Kórey, 5 metrové SUV KIA Telluride pre 8 cestujúcich.

Kia sa o prvenstvo bila s Mazdou 3 a Mazdou CX-30. Medzi favoritou patrili aj Hyundai Sonata, Range Rover Evoque, Mercedes-Benz GLB či Volkswagen Golf.

O víťazovi rozhodovalo 86 novinárov z 24 krajín sveta.  

Kia zabodovala okrem iného svojim rýdzo americkým dizajnom, ktorý bol navrhnutý v americkom dizajnérskom centre v Kalifornii. Mimochodom, tohto obra na kolesách v Európe len tak ľahko nestretne. Ak by ste ho však veľmi chceli, jedine cestou individuálneho dovozu.

Car Of The Year 2020: Vyhral Peugeot 208

Kia však zabodovala aj v kategórii Svetové mestské auto roka 2020. Tam vyhrala modelom Kia e-Soul. Tento ročník bol pre automobilku prelomový. Ešte nikdy sa jej nepodarilo obsadiť vo významných svetových anketách takéto vysoké umiestnenie vo viacerých kategóriách.

A teraz už poďme na iné značky. Z dvoch víťazstiev sa tešilo aj Porsche Taycan, ktoré sa postavilo na najvyšší stupeň víťazov v kategóriách Svetové luxusné auto 2020 a Svetové športové auto 2020.

Anketa Európske auto roka má násobne dlhšiu históriu. Svetové auto roka začalo udeľovať tituly až v roku 2005.

A vy už asi tušíte, ktoré auto vyhralo súťaž o najkrajšie Svetové auto roka 2020. Pochádza z Japonska a je to Mazda 3.

Každopádne, myslím si, že porota vyberala dôsledne. Niektoré výsledky možno trošku prekvapili, každopádne všetci z víťazov si tento titul bez problémov budú vedieť obhájiť.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov