Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Genesis G80: Tretia generácia luxusu

Juhokórejská automobilka Hyundai, respektíve jej luxusne zameraná dcérska spoločnosť Genesis, predstavila tretiu generáciu prémiového sedanu G80.

Novinka má výrazne modernizovaný design, ktorého cieľovou skupinou sú hlavne manažéri. Na atraktívnom vozidle zaujme predovšetkým výrazná maska a aerodynamické tvary. Luxusom však hýri aj interiér. Genesis je od roku 2015 dcérskou značkou Hyundai, ktorá má konkurovať luxusným automobilom európskych automobiliek.

Za päť rokov prichádza vrcholný model G80 v už treťom modernizovanom prevedení. Dizajnérsky jazyk novinky odkazuje na súčasnú produkciu. Najvýraznejšia je aerodynamická línia vozidla, veľká doširoka roztvorená maska s diamantovými prvkami, horizontálnymi svetlometmi v podobe dvoch pruhov a chrómové prvky.

Interiér je bohatý na decentný luxus, ktorého základom je masívna palubná doska s dvojramenným volantom, veľké displeje, obloženie drevom a obšívanie kožou. Nové sú aj asistenčné systémy, vymenená je ponuka motorov a teda aj výkon spaľovacieho agregátu Genesis G80 je v predaji zatiaľ len na kórejskom trhu. V akých európskych krajinách sa bude predávať a za akú cenu zatiaľ nie je jasné.

-jj-, foto a zdroj: Genesis

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov