Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Naša Kia začína vyrábať, Hyundai v ČR nie

Covid-19 spôsobil v ekonomickom svete poriadnu čiernu dieru. Prepadlo sa prakticky všetko, a to tak povediac z dňa na deň. Ale čo je prednejšie? Život a zdravie alebo ekonomické príjmy?

Situácia, v ktorej sa nachádza Európa, ale aj Slovensko, je zdá sa, vážna. Štáty museli prijať opatrenia, ktoré by sme ešte pred pol rokom označili sa nereálne. Niektoré pomohli zabráneniu šírenia, iné boli a sú kontraproduktívne.

Teraz sa zdá, že po prvotnej ochrane zdravia prichádza na rad ochrana ekonomiky. Zaujímalo by ma, ako sa k tomu postavia zamestnanci a odbory automobiliek a veľkých výrobcov.

Kia ako prvá automobilka na Slovensku už o pár dní začína s obnovením výroby.
“Od pondelka 6. apríla do štvrtka 9. apríla budeme vyrábať v štandardnom trojzmennom režime. Po Veľkej noci prejdeme na dvojzmennú prevádzku (ranná a popoludňajšia), ktorá bude trvať do konca apríla” píše sa v oficiálnom stanovisku. “Situácia na svetových trhoch sa každým dňom mení a Kia Motors Slovakia pozorne sleduje situáciu. Ak príde k obmedzeniam či už z pohľadu dopytu alebo dodávok materiálu alebo iných nepredvídateľných situácií, sme pripravení na to reagovať. Ďakujeme vám za dôveru a spoluprácu,” dodáva Kia Motors Slovakia.

V Čechách až po Veľkej noci

Hyundai v Nošoviciach predlžil odstávku do utorka 14. apríla 6:00h, čiže hneď po Veľkej noci.

A čo tradičná česká automobilka Škoda? Tá ma odstávku minimálne do 14. apríla a potom sa uvidí.

Je to nutné?

Situácia automobiliek je naozaj nezávideniahodná. Je však nutné už teraz obnoviť výrobu? Kto si tie autá kúpy, keď väčšina obyvateľstva je v strachu? V zahraničí to podľa rôznych zdrojov síce nie je až také drastické ako u nás, ale aj tak sa kúpna sila spomalí. Predpokladám, že aj tak väčšina skladových kusov sa aktuálne nepredáva, lebo ľudia sú celosvetovo v neistote. Trh s automobilmi sa určite o pár (desiatok) percent prepadne.

Foto: Youtube

Zdroj: Kia, Cn.cz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov