Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 – Vieme ako bude vyzerať zvnútra

Interiér Hyundaia i20 sa posunul esteticky, kvalitatívne aj technologicky. Budete sa v ňom cítiť ako v aute vyššej triedy.

Hyundai i20 tretej generácie prichádza revolučným a ambicióznym dizajnom, ktorý vychádza z nového dizajnového jazyka značky s označením Sensuous Sportiness (Zmyselná športovosť), najlepšími možnosťami konektivity a s najkomplexnejšou bezpečnostnou výbavou v triede. Nové proporcie v spojení so širšou karosériou a s dlhším rázvorom osí náprav prinieslo viac priestoru na sedenie pre cestujúcich vpredu aj vzadu. Nižšia línia bokov a malé okienko za zadnými dverami zasa znamenajú pre vodiča lepší výhľad z vozidla. Okrem priestoru pre pasažierov sa zväčšil aj batožinový priestor, a to o 25 litrov na výsledných 351 litrov. Hyundai však teraz ukázal ďalšie fotky interiéru, ktoré mnohé napovedajú.

Vnútorný priestor vytvára v automobile vzdušný pocit, pritom však vyzerá príťažlivo. Medzi výrazné dizajnové prvky patria horizontálne linky, ktoré zdobia vysokú a plasticky stvárnenú palubnú dosku. Vzniká tak vzhľad, ktorý pôsobí veľmi štíhlym a širokým dojmom. Výplne dverí elegantne a zmyselne nadväzujú na palubnú dosku, pričom inšpiráciu čerpali v prírode. Tvarovanie panelov dverí dokonale lícuje s palubnou doskou. Prepracovaný volant nesie moderné kolískové prepínače a ich farebné stvárnenie ladí s interiérom. Nová LED technológia vytvára príjemné náladové osvetlenie, ktoré posádke spríjemní cestovanie v noci a na palube vytvorí útulnú atmosféru. Záujemcovia majú pre lepšiu možnosť individuálnych úprav na výber z troch farebných vyhotovení interiéru: čierna Black Mono, čierno-sivá Black & Gray, a čierno-žlto-zelená Black Mono & Yellow Green. Technologickú vyspelosť potvrdzuje rozhranie Apple CarPlay a Android Auto s výberom klasickej „káblovej“ a bezdrôtovej verzie tohto rozhrania, ale aj nová 10,25-palcový plne digitálny prístrojový štít a rovnako veľký 10,25-palcový stredový dotykový displej. Dotyková obrazovka ponúka aj možnosť rozdelenia obrazu pre vyžívanie viacerých funkcií naraz. V ponuke je aj prémiový audiosystém Bose s 8 reproduktormi, vrátane subwoofera. Zaujímavosťou sú služby konektivity Bluelink, o ktorých sme už písali dávnejšie.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov