Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Motorrad Concept R18: Moderná klasika

Na minuloročnej automobilovej prehliadke Concorso d’Eleganza Villa d’Este neďaleko talianskeho jazera v Como predstavila na motorky zameraná divízia BMW Motorrad svoj najnovší koncept označený R18.

Klasický veľký cruiser žiari klasickými hodnotami, ale pretavuje ich do modernejšieho a emotívnejšieho designu. Pohon zaisťuje klasický spaľovací dvojvalcový motor. BMW Motorrad Concept R18 je navrhnutý ako esencia motocyklu, ako stroj v jeho originálnej a prirodzenej podobe.

Jeho špecifický „custom“ štýl, teda štýl motocyklu vyrobeného na objednávku, sa prejavuje tým, že z motorky dali dole v BMW všetko, čo nebolo potreba, a tým dosiahli intenzívnejšie zameranie na to, čo zostalo. Najväčším orieškom pri návrhu motocykla bolo ponechať všetko viditeľné.

Každá jeho časť má funkčný dôvod,“ vysvetľuje dizajnér konceptu Bart Janssen Groesbeek. Motocykel BMW Motorrad Concept R18 je okamžite rozpoznateľný ako produkt od BMW – motor boxer, vidlicový rám, viditeľný hnací hriadeľ a palivová nádrž v tvare kapky s čiernym lakom a ručne vedenými kontrastnými linkami.

To všetko sú ikonické prvky designu klasických motocyklov BMW, pretvorené do modernej podoby. Vyvážené proporcie stroja evokujú BMW R5, všetko je ale orezané na absolútne minimum. Rám tvorí s palivovou nádržou jednu líniu od hlavy riadenia až po stred zadného kolesa, pričom bočnému pohľadu dodáva značnú dávku elegancie.

S dominantným agregátom sú dôsledne vyvážené drôtené kolesá s priemerom 21 palcov vpredu a 18 palcov vzadu. Tiež pneumatiky odkazujú na minulosť – rovnako ako predtým je tento stroj tiež obutý do pneumatík Metzeler.

-jj-, foto a zdroj: BMW Motorrad

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov