Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ani kvôli korone sa pokute nevyhnete!

Slovensko, rovnako ako ostatné štáty EÚ, zavádza od minulého týždňa mimoriadne opatrenia, ktoré v konečnom dôsledku ovplyvnia aj dopravu na cestách.

Slovensko sa snaží nepodceniť šírenie Korony. Tým, že policajti prídu do kontaktu s množstvom ľudí, môžu byť rýchlymi bacilonosičmi. Preto od začiatku tohto týždňa platia určité pravidlá.

Bez zastavenia, pokuta príde domov

Polícia rovnako ako ostatné subjekty prijíma ďalšie vlastné opatrenia, ktorých cieľom je v maximálnej možnej miere eliminovať šírenie koronavírusu. Ide najmä o zisťovanie a prejednávanie priestupkov formou objektívnej zodpovednosti, čiže prevažne rýchlosť, ale aj iné priestupky /delikty/, na ktoré je možné uplatniť inštitút objektívnej zodpovednosti.

Rovnako aj fyzická kontrola dokladov totožnosti vo výkone služby sa realizuje iba v nevyhnutných a odôvodnených prípadoch.

Avšak nemyslíte si, že vás policajti nemôžu za žiadnych okolností zastaviť. Ak je to nutné a vyžaduje to situácia, nič sa na doterajšom postupe nemení.

Ak jazdíte rýchlejšie, určite by som spomalil na predpísané limity. Ani neviete kedy a kde a môže vzniknúť pekne drahá fotka. Navyše očakáva sa väčší nápor na objasňovanie, takže doba kým vám „pokuta“ príde sa môže natiahnuť v medziach zákona.

Kolóny na hraniciach

Šírenie Korony chcú eliminovať všetky krajiny, preto podnikajú preventívne opatrenia, ktoré spočívajú napr. v meraní teploty osádky vozidla, či rozdávaniu letákov o víruse Covid 19 na hraničných prechodoch. To vyžaduje zastavovanie vozidiel, čo môže výrazne obmedziť plynulosť premávky. Tieto kontroly sú naozaj nutné. Vírus netreba podceňovať, ale tiež netreba prehnane panikáriť. Najhoršia smrť je smrť z vydesenia…

 

Zdroj: MINV

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov