Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2020: Bugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive

Unikátne autá majú nezvyčajný život. Je to neuveriteľné, ale aj Bugatti Chiron je na „trhu“ už 4 roky. Práve teraz sa jeho život preklopil do druhej etapy. Prichystali si preto prelomovú verziu so zložitým názvom.

Bugatti, rovnako ako iné automobilky, chcelo v Ženeve zažiariť. Mali v pláne prezentovať výnimočný, 250. vyrobený kus, ktorým sa symbolicky prelínajú letopočty francúzskeho hypercaru.  Ako sa na športové auto patrí, má honosný názov pozostavujúci zo šiestich slov. Nazývajú ho celým menom Bugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive. Zapamätáte si to?

Doteraz vyrobili spomenutých 250 kusov z celkovo 500 plánovaných kusov. 150 Chironov už má šťastných majiteľov, a zhruba 100-vka si ešte stále hľadá tých pravých kupcov.

„Po roku plnom rekordov predstavujeme tento jedinečný 250. kus Chironu. Je to základný kameň pre ďalší rok mimoriadnych úspechov,“ povedal Stephan Winkelmann, prezident Bugatti.

Hypercar má pod kapotou 8,0-litrový 16-valcový motor, ktorý disponuje poriadnou porciou výkonu. Bavíme sa o hodnote 1600 koní. Neviem si to ani len predstaviť…

Čim je limitka iná? Na prednom spojleri, na mriežke chladiča, či na kolesách dominuje čierna matná farba. Dokonca aj štyri koncovky výfuku vyrobených z titánu majú čiernu povrchovú úpravu. Interiér je tiež tmavší, ako v „bežnej“ verzii. Všetky hliníkové prvky sú odeté do čiernej matnej farby.

Zdroj: Bugatti

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov