Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel sa vracia do Japonska

Opel pokračuje vo svojej exportnej ofenzíve a vracia sa na dôležitý japonský trh. Už budúci rok nemecká automobilka uvedie na japonský trh prvé tri modely: bestseller Opel Corsa (ktorý sa pravdepodobne bude v Japonsku volať inak) Combo Life a Grandland X. Ďalšie modely budú nasledovať neskôr.

„Japonský automobilový trh je jeden z najväčších na svete a značka Opel má v Japonsku výbornú reputáciu ako tradičná nemecká značka. Náš návrat do Japonska je ďalším krokom, ktorý smeruje k naplňovaniu rastového plánu PACE! ktorý počíta s obsadzovaním nových exportných trhov. Opel sa má stať globálnym hráčom – a náš vstup do Japonska je ďalším krokom na tejto ceste,“ hovorí Michael Lohscheller, šéf automobilky Opel.

V Japonsku bude Opel súčasťou národnej predajnej organizácie Groupe PSA. Až doposiaľ Groupe PSA v Japonsku reprezentovali značky  Peugeot, Citroën a DS Automobiles, pričom roku 2019 sa na tomto trhu predalo viac ako 15.600 vozidiel. Vstupom značky Opel chce vedeniu PSA osloviť ďalších japonských zákazníkov, ktorí majú benefitovať aj z elektrickej ofenzívy tejto značky. Na trhu sa totiž objaví čisto elektrická Corsa-e a rovnako aj plug-in hybrid Grandland X Hybrid 4.

V najbližších mesiacoch bude Opel budovať dílerskú sieť v najväčších japonských mestách. Systematická exportná ofenzíva je dôležitým pilierom strategického rastového plánu automobilky Opel PACE! Podľa ktorého by v polovici tejto dekády mali predaje na mimoeurópskych trhoch predstavovať viac ako 10% z celkových predajov tejto nemeckej automobilky. Opel preto posilňuje svoju prítomnosť v Ázii, Afrike aj Južnej Amerike a do roku 2022 sa objaví na viac ako dvadsiatich nových trhoch. Nedávno Opel ohlásil návrat do Ruska a vstúpil napr. do Kolumbie a Ekvádora.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov