Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Genesis Mint: Štýlový mestský elektromobil

Na prémiové vozidlá zameraná automobilka Genesis predstavila vlani tesne pred autosalónom v New Yorku novú štúdiu malého, elegantného a športového elektromobilu do mesta. Luxusná divízia koncernu Hyundai sa zameriava na majetnejších zákazníkov s originálnym vkusom.

Genesis ukazuje po veľkých a okázalých modeloch úplné odlišný prístup. Snaží sa zasiahnuť majetných klientov, ktorí nechcú zbytočne veľké auto, ale len pohodlné zvezenie v niečom, čo upúta pozornosť a má svoj štýl. Aerodynamické tvary, elegantné krivky, športový a akčný vzhľad, elektrický pohon a dve miesta na sedenie v úplne novo pojatom interiéri by mohlo u moderne zmýšľajúcich budúcich majiteľov zabodovať.

Mint si z aktuálnych modelov značiek ako Tesla či Aston Martin berie to najlepšie a využíva to podľa obrazu svojho. Dôraz kladie na veľké presklenný priestor, kožou polstrovaný interiér a štýlovosť. Nevadí preto ani dojazd na jedno nabitie 320 km. Napokon, Genesis Mint je skôr designovou víziou než technologickou. Vo vnútri je vozidlo minimalisticky riešené, vďaka čomu pôsobí prekvapivo veľkoryso.

Nenájdete v interiéri ani žiadne obrovské displeje ani stredový panel. Systémy vozidla ovladáte pomocou akéhosi tabletu, ktorý sa nachádza uprostred volantu. Po pravej aj ľavej strane sú umiestnené improvizované dotykové tlačidlá, ktorými šofér prepína medzi nastavením vozidla, navigáciou či telefónom. Hoci ide zatiaľ evidentne o štúdiu, ktorá sa do výroby nedostane, už len kvôli minimálnej bezpečnosti posádky, je potešujúce, s akou aktivitou sa značka Genesis rozbieha.

-jj-, zdroj a foto : Genesis a Uncrate.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov