Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bill Gates letmo o elektromobiloch

Aké auto by ste si kúpili vy, ak by ste patrili medzi najbohatších ľudí planéty? Išli by ste po klasických spaľovákoch, alebo by ste išli s dobou a siahli by ste prudko po ekologických strojoch?

Názory na elektromobily sú rôzne. Za seba poviem, že čo sa týka jazdy, je to iné, ako jazda na spaľovacom aute. Jednoduchosť obsluhy, jazdný prejav a mnohé iné vlastnosti sú infikovateľné. Veľa ľudí, čo si raz vyskúšali „poriadny“ elektromobil, iné auto už nechcú. Aké názory ale panujú vo vysoko prominentných odborných kruhoch? Sú totožné s tými našimi, alebo sú úplne iné, mimo naše možnosti? Jednoznačná odpoveď neexistuje. Každopádne, prečítajte si krátke vyjadrenie spoluzakladateľa Microsoft-u, Billa Gatesa.

Ten dlho otáľal nákupu elektromobilu. V rôznorodom rozhovore s youtuberom však uviedol, že si do svojho vozového parku zadovážil horúcu novinku Porsche Taycan. A neostal skúpy na slovo.  Každopádne, čo je pre Porsche dôležité, ich elektromobil sa multimilionárovi zapáčil.

Každopádne, čo by ste mali vedieť o názoroch Billa Gatesa na tému elektromobility? Tvrdí, že cena elektromobilov voči konvenčným spaľovacím motorom sa v blízkej dobe (horizont cca 10 rokov) dorovná. Tiež sa domnieva, že po cestách ich v dohľadnej dobe naozaj nebude jazdiť toľko ako spaľovákov.

A čo je podľa neho najväčšia slabosť elektromobilov? Jednoznačne nabíjanie a dojazd. Avšak jazda na elektrinu má svoje výhody. Teoreticky aj nižšie náklady, ale aj údržba či servis. Avšak na druhej strane stoja protiargumenty, ako drahšie poistky, ktoré sa odvíjajú od nákupnej ceny auta.

Zdroj a foto: carscoops

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov