Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


imhd.sk – Keď je auto nanič

Dnes už je to bežné aj v našich mestách: doprava kolabuje, Zelená vlna hlási všade zápchy a vás môže za volantom trafiť šľak. Napadlo vám vôbec niekedy nechať auto doma alebo kdesi na okraji mesta a ísť radšej verejnou dopravou?

Aplikácia poradí

imhd.sk je naozaj šikovná aplikácia, ktorá dokáže byť veľmi užitočná v našich veľkých mestách, ako sú Bratislava, Košice či Nitra. Stiahnuť si ju môžete zadarmo. Komunikuje s vami, samozrejme, aj po slovensky. V mobilnom telefóne vám po otvorení ponúkne v dolnej lište základné rubriky: Linky, Zastávky, Plánovač. Ďalšie možnosti už nie sú také dôležité. Po kliknutí na Linky sa objavia všetky linky MHD, každým smerom extra riadok. Po otvorení hociktorého z nich uvidíte zoznam jednotlivých zastávok v danom smere a každá z nich sa dá otvoriť, čím sa dostávate k časom odchodov z konkrétnej zastávky.

Kliknutím v dolnej lište na Zastávky sa dostávate k abecednému zoznamu všetkých zastávok, opäť s možnosťou otvorenia odchodov.

Plánovač to vymyslí

Azda najpôvabnejšou funkciou je Plánovač. Zadáte „Z‟ (povedzme Cintorín Vrakuňa, tam sa dá zaparkovať auto) a „DO‟ (napr. Kamenné nám., teda totálne centrum mesta) a mihnutím oka sa dozviete, že máte začať trolejbusom č. 212 o 11:14, na Košickej prestúpiť o 11:30 na autobus X72 a o 11:35 ste v cieli. Dobré, však? A ešte istejšie je, ak dokážete použiť električky, tie sa zápcham vyhýbajú (takmer) úplne.

Nebudete sami

Spomínanú aplikáciu si už nainštalovalo viac ako 100 000 používateľov. Hodnotenia má rôzne, povedzme, že veľmi pestré. Moja skúsenosť s ňou je však dobrá a úprimne, jazdiť ani parkovať v Bratislave ma už veľmi nebaví. Napriek všetkým nedostatkom sa mi cestovanie MHD celkom páči, napr. aj preto, že sa nemusím vrátiť vždy na to isté miesto, teda k zaparkovanému autu. Ale pretože bicykel v meste považujem za nástroj samovrahov, ešte radšej chodím pešo…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov