Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra Leon príde už 20. februára

Len nedávno sme tu mali predstavenie nového Seatu Leon a onedlho je tu aj jeho športová verzia od Cupry. Na čo sa môžeme tešiť?

Po oficiálnom predstavení 20. februára by sa mala Cupra Leon verejnosti ukázať aj na ženevskom autosalóne. Cupra zverejnila prvú teaser fotku prednej časti a treba uznať, že dravosť a agresivita Leonu v tomto prípade rozhodne nechýba. Práve naopak. Už prvé špionážne fotky naznačili, že Cupra Leon dostane poriadny bodykit, ktorého súčasťou by mal byť veľký zadný difúzor, strešný spojler, ale aj dve koncovky výfuku. Zaujímavosťou je, že Cupra Leon bude dostupná vo dvoch karosárskych verziách – ako klasický hatchback, ale aj ako kombík.

Samozrejme, zmeny, ktoré pridali inžinieri Cupry, zďaleka nekončia len v exteriéri. Očakávať môžeme upravený podvozok a brzdy Brembo. Ani za motory sa Cupra Leon nebude musieť hanbiť, pod kapotou sa objaví aj plug-in hybridná pohonná jednotka, ktorú už celkom dobre poznáme aj z iných áut VW Group. Tvorí ju spojenie 1,4-litrového TSI motora a elektromotor, pričom kombinovaný výkon sústavy by mal dosiahnuť až 181 kW (245k). Auto bude schopné prejsť niekoľko desiatok kilometrov aj na čisto elektrický pohon.

Očakáva sa, že pod kapotu sa dostane aj rýdzo benzínový 2,0 TSI motor. V interiéri môžeme očakávať klasiku zo Seatu Leon, Cupra však určite pridá niekoľko hodnotnejších materiálov, nové farebné kombinácie a poriadne športové sedadlá. Som fakt zvedavý na finálnu podobu, rozhodne sa je na čo tešiť.

Zdroj – Cupra, Autoexpress, Autocar

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov