Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Model Y: Vo Fremonte už začali

V americkom Fremonte spustili výrobu nového elektromobilu Tesla Y, ktorý zvýši konkurenciu v najžiadanejšom zámorskom segmente SUV/crossover. Prví zákazníci by si mali prevziať svoj „ypsilon“ už na budúci mesiac.

Crossover Model Y odhalili značka vizionára Elona Muska už vlani v závere prvého kvartálu, avšak do výroby mal ísť až na jeseň roku 2020. Teraz ale žiadaná automobilka oznámila, že na ňom už pracuje, takže prvé dodávky už sú pomaly pripravené.

Samotnému vývoju pomohlo, že nový model zdieľa až 75 % komponentov zo sedanu Model 3, ktorý je v podstate dnes už najpredávanejším elektromobilom na našej planéte. Nie je to ale jediný zlepšovák a vo finále sa podarilo zvýšiť automobilu aj dojazd oproti avizovaným hodnotám.

Podľa očakávaní Elona Muska a odborníkov vrátane niektorých analytikov by elektromobil Tesla Model Y mohol byť ešte väčším zásahom do čierneho ako, Tesla Model 3. Ide totiž o cenovo dostupný, plne elektrický SUV/crossover. Tesla súčasne oznámila, že podľa EPA bude dojazd vozidla 506,8 km namiesto pôvodne avizovaných 450,5 km .

Zdroj: InsideEVs , foto: Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov