Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat 500 Dolcevita: Oslaďte si život!

Talianska automobilka Fiat vlani oslovovala 62 rokov svojho ikonického modelu 500. Pri tejto príležitosti uviedla turínska značka na trh špeciálnu edíciu Dolcevita, ktorá odkazuje na kultový film „La Dolce Vita“ od legendárneho režiséra Frederica Felliniho.

Spomínaná oslava sa konala v Ríme pri slávnej fontáne Trevi. Hlavným motívom bol čierno-biely film zo 60. rokov minulého storočia, v ktorom zosobňovali vtedajšiu znudenú bohému hlavného mesta nezabudnuteľný Talian Marcello Mastroianni a švédska „femme fatale“ Anita Ekbergová. Fiat 500 Dolcevita sa dostane do predaja ako hatchback s presklennou strechou a kabriolet so sklápacou strechou. Biely lak je ozdobený červenou linkou, ktorá sa ďalej prejavuje aj v interiéri. Nechýba ani niekoľko štýlových detailov.

Špeciálna edícia 500 Dolcevita je určená náročným zákazníkom na mestské vozidlá, ktorí hľadajú aj exkluzivitu a eleganciu. Rovnaké hodnoty sú základom originálneho talianskeho štýlu, ktorý je v kolektívnou pamäťou zdôraznený rokmi Dolce Vita. Nový Fiat 500 Dolcevita sa môže pochváliť exkluzívnou bielou karosériou Gelato zušľachtenou červeno-bielo-červenou linkou. K celkovej elegancii prispieva aj chrómované logo Dolcevita na zadnej časti, chrómovaná lišta na kapote, chrómované kryty vonkajších spätných zrkadiel a bočné lišty s logom 500.

Vzhľad doplňujú elegantné 16-palcové liate kolesá s diamantovou úpravou a presklenná strecha Skydome pri verzii hatchback. Zástupcovia talianskej automobilky Fiat súčasne dodali, že k úspešnému modelu 500, bolo za posledných 12 rokov vyrobených viac ako 30 špeciálnych edícií. Výnimočná elegancia pripomínajúca svet lodí a jachtingu charakterizuje aj interiér modelu 500 Dolcevita. Je to očividné, čo je zrejmé najmä na drevenej čelnej palubnej dosky a kontrastnej linke.

Pre zaistenie stabilnosti, pružnosti a odolnosti v priebehu času je drevo aplikované na ultraľahkú karbónovú škrupinu prostredníctvom výrobného procesu, ktorý spája remeselnú výrobu (pozn. brúsenie, tónovanie, finálna úprava a kontrola kvality) a priemyslové postupy (pozn. razenie, frézovanie a montáž). Drevo, ktoré je najprirodzenejším materiálom sa tu snúbi s najmodernejšími technológiami do absolútne výnimočného výsledku.

-jj-, zdroj:  Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov