Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel na Slovensku stále v Top10!

Opel s celkovým predajom 5 026 vozidiel a trhovým podielom 4,57% obsadila 9. priečku na trhu za uplynulý rok.

Medzi zákaznícky najúspešnejšie modely v roku 2019 patrili Opel Crossland X, ktorý je s 15,2% trhovým podielom jednotkou vo svojom segmente. Obľúbený crossover si tak medziročne polepšil až o 58%. Najvýznamnejší medziročný nárast predaja (94%) však zaznamenal najväčší SUV model značky – Opel Grandland X, ktorý sa s počtom 708 predaných vozidiel a trhovým podielom 3,8% umiestnil na 9. mieste vo svojom segmente. Narastajúcu obľúbenosť SUV modelov potvrdzuje fakt, že modely Crossland X a Grandland X tvoria s počtom 2 173 kusov predaných vozidiel 43% objemu všetkých predajov, čo predstavuje až 69% medziročný nárast.

Opel Insignia, ktorá sa krátko po svojom uvedení prepracovala medzi najlepšie predávané vozidlá svojej triedy si za rok 2019 pripísala s trhovým podielom 3,8 percenta 3. miesto vo svojom segmente.

Opel Astra, historicky mimoriadne obľúbený model značky, sa stabilne drží medzi top 10 značkami v najnáročnejšom segmente (segment C) s počtom predaných vozidiel 739 ks a podielom 3,8%.

V rámci predaja úžitkových vozidiel obsadila značka Opel desiatu priečku a trhový podiel 2,7%. Z toho najväčší záujem bol medzi zákazníkmi o model Opel Combo Van. Ten sa so 6,6% trhovým podielom stal číslom 6. vo svojej triede. Obrovský záujem zaznamenal model Combo Life, ktorý sa aj pri obmedzenej dostupnosti dostal k 319 spokojným zákazníkom a dosiahol trhový podiel 9,7%. Týmto Opel Combo zaznamenal historicky najvyšší predaj osobných verzií tohto obľúbeného modelu.

Koniec roka 2019 patril dlho očakávanej novinke Opel Corsa, ktorej v poradí už šiesta generácie odštartovala naozaj výborne. Novinka, ktorá svetovú premiéru oslávila na medzinárodnom autosalóne IAA vo Frankfurte, si do konca roka stihla pripísať hneď dve významné ocenenia. Opel Corsa a po prvýkrát aj ako elektrická verzia Corsa-e získala prestížny titul „Best Buy Car of Europe v roku 2020“.

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov