Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lamborgini Huracán Evo GT: Len 36 kusov

Taliansky producent  superšportovných vozidiel Lamborghini nedávno predstavil dvojicu limitovaných edícií svojich vozidiel. Jedným z nich je Huracán EVO GT Celebration, ktorý je poctou k tohtoročným pretekom s úspešným modelom Huracán Evo GT3. Vozidlo s týmto výrazným farebným pojatím exteriéru bude vyrobených  len 36 kusov .

Lamborghini Huracán EVO GT Celebration vzdáva poctu vozidlu Huracán Evo GT3, ktorý triumfoval  v rokoch 2018 a 2019 v pretekoch 12 hodín v Sebringu a 24 hodín v Dayton. Design nového športiaku inak navrhlo dizajnérske signérske centrum Centro Stile spolu so špecializovaným tímom Ad Personam. Inšpirovaný je pretekárskymi vozidlami stajne GRT Grasser Racing Team.

Limitovaná verzia má karosériu zdobenú jedovatou zelenou Verde Egerie v kombinácii so svietivo oranžovou Arancio Aten. Športový vzhľa podtrhuje číslo 11 usadené v hexagone na kapote a dveriach a vylepené ocenenia na zadnej časti. Interiér ponúka exkluzívne detaily ako polstrovanie sedačiek z karbónu materiálom Alcantara s kontrastným prešívaním a ďalšie odkazy na športové úspechy vozidla. Všetky modely budú v ponuke len v Severnej Amerike a sú už rozpredané.

Model automobilky z Sant’Agata Bolognese je náhradou za model Gallardo, ktorý sa vyrábal od roku 2003 od roku 2003 do roku 2013. O pohon Huracanu sa stará 5,2-litrový vidlicový desaťvalec s výkonom 448 kW (610 koní), kombinovaný so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Má poháňané všetky na všetky kolesá.

-jj-, zdroj: Uncrate a Lamborghini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov