Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Traktor Zetor Proxima: Dizajn Pininfarina

Renomované talianske dizajnérske štúdio Pininfarina a český traktor Zetor je už osvedčená kombinácia. Pri príležitosti 15. výročia modelovej rady Proxima totiž Zetor ukázal tri nové verzie s maximálnym výkonom od 76 do 117 koní.

Traktory Zetor Proxima sú univerzálne, spoľahlivé a robustné poľnohospodárske stroje, ktoré kombinujú poctivú silu koní v motore a kvalitnú prevodovku. Preto dosahujú vysoké výkony v každej situácii. Jednoduchá robustná konštrukcia robí z modelov Proxima spoľahlivé traktory aj do tých najťažších podmienok. Traktory Zetor sú konštruované tak, aby bola zaistená ich dlhá životnosť.

Kombináciou univerzálnosti a nízkych nákladov na prevádzku dosahuje rodina Proxima vysokej efektivity práce a úspory nákladov. Traktory Proxima, ktoré patria k najobľúbenejším modelom značky Zetor sa dajú využívať okrem poľnohospodárstva aj pre prácu v lesníctve a v komunálnych službách. Traktory Proxima sú vybavené štvorvalcovými motormi Zetor s výkonom 80 až 120 koní, ktoré vynikajú nízkou spotrebou paliva a jednoduchou konštrukciou bez zbytočnej elektroniky.

Preto garantujú už spomínané nízke prevádzkové náklady, minimálne požiadavky na údržbu a vysokú životnosť. „Proxima patrí k najobľúbenejším modelovým radám, preto sme sa rozhodli aplikovať nový design po modeloch Major práve na ňu. Ten vychádza opäť z designového konceptu od talianskeho štúdia Pininfarina a do budúcna ho využijeme aj na ďalšie modelové rady,“ poznamenal Jakub Hurta zo značky Zetor.

Okrem nového dizajnového jazyka disponujú traktory Proxima sériou ďalších vylepšení. Napríklad jedinečný sklon kapoty a nový tvar strechy prináša užívateľovi traktoru lepší výhľad z kabíny aj na bremena pri práci s čelnými nakladačmi. Inováciou systému klimatizácie a vykurovania kabíny došlo navyše k výraznému navýšeniu ich účinku. Pri výrobe boli využité tiež nové technológie zvyšujúce pevnosť materiálu.

3 X TRAKTOR ZETOR PROXIMA
Proxima CL je obľúbený traktor s výkonom 80-110 koní. Traktor je štandardne vybavený základnou mechanickou prevodovkou, či na želanie prevodovkou s plazivými rýchlosťami.

Proxima GP disponuje výkonom až 110 koní a je vybavená modernejšou prevodovkou s dvojstupňovým násobičom.
Proxima HS majú z rodiny Proxima najmodernejšie riešenie prevodovky s elektrohydraulickým reverzom PowerShuttle. Traktory pokrývajú výkonové rozpätie od 80 do 120 koní a spĺňajú vysoké nároky zákazníkov na mnohostrannosť, komfort, bezpečnosť a produktivitu.

-jj-, Zdroj: Zetor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov