Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alpine A110 SportsX – Pocta predchodcovi

Tým bol práve legendárny Alpine A110 v rallye verzii, ktorý vyhral prvé WRC v roku 1973. Na jeho počesť sa rozhodli inžinieri v Alpine vytvoriť unikátny koncept.

Hneď na úvod smutná správa – to, čo práve vidíte, sa do výroby pravdepodobne nikdy nedostane. Vyrobený bol len jeden jediný kus Alpine A110 SportsX concept, ktorý bol vystavený na parížskom International Automobile Festival. Dokonca, ani tento jediný kus sa nebude dať kúpiť. Nuž, neostáva nám nič iné, ako aspoň takto virtuálne obdivovať. A veru, je čo!

SportsX concept vychádza z klasického Alpine A110 Pure, no hneď na prvý pohľad bije do očí kompletne prepracovaný podvozok. Jeho svetlá výška narástla o 60 mm a rozšírené boli aj nápravy, a to o 80 mm. K tomu inžinieri a dizajnéri pridali niekoľko offroad/rallye úprav. Napríklad, čierne oplastovanie lemov, či tradičnú pásku cez predné hmlové svetlomety. Na dizajne sa v zásade nič meniť nemuselo, však už sériový Alpine A110 sa dosť výrazne ponáša na svojho legendárneho predchodcu.

Nádherný dizajn už necháva vyniknúť len špeciálny biely lak v kombinácii s čiernou strechou, na ktorej sú naviac dva držiaky na lyže. Jediná škoda je, že inžinieri sa nepohrali aj s pohonným ústrojenstvom. Pod kapotou zostal zachovaný sériový 1.8 litrový štvorvalec s výkonom 185 kW. V každom prípade, Alpine A110 SportsX concept sa skutočne podaril. Privítali by ste, keby sa dostal do výroby?

Zdroj – Autocar, Alpine

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov