Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nezabudnite na diaľničnú známku!

Končí sa platnosť známky pre rok 2019, známka na 365 dní je dostupná od februára.

V piatok 31. januára uplynie platnosť ročnej diaľničnej známky pre rok 2019. Od 1. februára si vodiči, ktorí chcú využívať spoplatnené úseky diaľnic a rýchlostných ciest, musia uhradiť známku platnú pre rok 2020. Novinkou je možnosť uhradiť diaľničnú známku na tzv. technický rok, ktorá bude platiť 365 dní.
Od 1. februára 2020 majú vodiči k dispozícii 4 typy diaľničných známok:
  • ročná známka – platná do 31. januára 2021 – v cene 50 eur
  • známka na tzv. technický rok – platná 365 dní od začiatku platnosti – v cene 50 eur
  • 30 dňová známka – platná 30 dní od začiatku platnosti – v cene 14 eur
  • 10 dňová známka – platná 10 dní od začiatku platnosti – v cene 10 eur
Motoristi si môžu diaľničnú známku uhradiť buď na predajných miestach, čo sú väčšinou čerpacie stanice, na diaľničných hraničných priechodoch alebo elektronicky cez stránku eznamka.sk, či prostredníctvom mobilnej aplikácie eznamka. Predajné miesta sú označené logom “eznamka”.
Kontrola je dôležitá
Pri úhrade odporúčame poriadne si skontrolovať EČV, krajinu registrácie a typ diaľničnej známky – teda či kupujem diaľničnú známku na osobné alebo prípojné vozidlo.  Zadané údaje je možné si skontrolovať na papierovom alebo elektronickom doklade o kúpe. Nezabúdajte na to, že pri úhrade diaľničnej známky prevodom je začiatok platnosti diaľničnej známky posunutý, motorista je o tom pri úhrade známky informovaný.
Notifikácia o konci platnosti
Motorista má možnosť pri úhrade diaľničnej známky zadať svoje kontaktné údaje – mail alebo telefónne číslo, na ktoré mu pred koncom platnosti diaľničnej známky príde notifikácia o blížiacom sa konci platnosti. SMS-ky chodia už vo veľkom. Sám som jednu dostal.

 

Zdroj: NDS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov