Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektrický crossover Volkswagen príde už v apríli

Elektrický crossover Volkswagen príde už v apríli. Bude niesť označenie ID.4 a okrem atraktívneho dizajnu zaujme aj prvotriednymi technológiami. Debutovať bude na newyorskom autosalóne v apríli tohto roku.

Volkswagen to s elektromobilmi myslí naozaj vážne, čo sa odráža na rýchlosti, akou predstavuje nové elektrické modely. Už minulý rok sme mohli spoznať oficiálnu verziu modelu ID.3, v apríli prichádza jeho väčší brat ID.4 a po ňom príde ešte väčší čisto elektrický model, ktorý bude niesť označenie ID.5.

O Volkswagene ID.4 zatiaľ veľa oficiálnych informácií nemáme, no je zrejmé, že mnoho dizajnových a technologických prvkov preberie z konceptu ID Crozz, ktorý sme mohli spoznať už v roku 2017. Samotný model ID.4 sme videli s kamuflážou na mnohých fotkách. Bude to poriadny kus auta, nielen nejaký drobný crossover. Koncept ID Crozz je dlhý 4 625 mm, široký 1 891 mm a vysoký 1 609 mm. Očakáva sa, že Volkswagen ID.4 si do veľkej miery tieto parametre zachová a v rozmerovom rebríčku sa postaví niekde nad úroveň Volkswagenu Tiguan.

ID Crozz koncept má pohon oboch náprav, pričom na každej náprave je samostatný elektromotor. Podobné riešenie sa očakáva aj pri modeli ID.4, na bližšie technické údaje si budeme musieť počkať až do oficiálneho odhalenia. Zrejmý zatiaľ nie je ani dojazd, ten by však mal presiahnuť 500 kilometrovú hranicu, čo je nepochybne využiteľná hodnota. Už teraz sme zvedaví!

Zdroj – Autocar

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov