Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektrický Renault Twingo už tento rok!

Ani Renault sa mohutnej elektrifikácii svojich modelov nevyhne. Tento rok plánuje do svojho portfólia pridať hneď niekoľko hybridných a plug-in hybridných modelov. Nezabúda však ani na čistokrvné elektromobily. K modelu Zoe sa v priebehu roka pridá ďalší plne elektrický kompakt – Twingo Z.E.

Renault zatiaľ oficiálne nezverejnil technické údaje elektrického Twinga. Keďže klasické Twingo stojí na rovnakej podvozkovej platforme ako Smart ForFour, ktorého čisto elektrickú verziu už poznáme dlhšie, dá sa predpokladať, že technický základ si požičia práve z elektrického Smartu EQ ForFour. Ten využíva 17,6 kWh akumulátor a elektromotor s výkonom 59 kW poháňajúci zadné kolesá.

Takáto kombinácia by sa postarala o dojazd okolo 140 kilometrov, čo je na mestské auto relatívne postačujúce. Nabitie akumulátora z 10 na 80% by potom na 22 kW nabíjačke trvalo menej ako 40 minút, čo je pozitívna správa.

Každopádne, je jasné, že nové Twingo Z.E. prinesie svieži vietor nielen do modelového portfólia Renaultu, ale aj do triedy cenovo dostupných malých elektrických vozidiel, ktoré sa v mestách stávajú čoraz populárnejšími. Čo si o elektrifikácii Twinga myslíte vy?

Zdroj – Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov