Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi e-tron pre futbalistov Bayernu Mníchov

Spoločnosť Audi je exkluzívnym automobilovým partnerom futbalového klubu FC Bayern Mníchov. V budúcom desaťročí bude hrať hlavnú úlohu strategická spolupráce v oblastiach inovatívneho marketingu a elektrifikácie.

Všetci licencovaní hráči držiteľa rekordného počtu majstrovských titulov dostane v tomto roku elektromobil Audi e-tron. Okrem prémiového elektrického SUV bude v priebehu prvej polovici roka 2020 na slovenský trh uvedené tiež v ďalšej karosárskej verzii ako Audi e-tron Sportback. Značka so štyrmi horizontálne položenými kruhmi stojí po boku najúspešnejšieho nemeckého futbalového klubu od roku 2002.

Už takmer dekádu je Audi navyše podielnikom v spoločnosti FC Bayern München AG. V rámci spolupráce sú organizované spoločné akcie a iniciatívy. Audi Cup, organizovaný v roku 2019 po šiesty raz v Allianz Aréne, patrí medzi najprestížnejšie prípravné turnaje v Európe. „FC Bayern Mníchov sa dokonale hodí k novému strategickému smerovaniu značky Audi,“ tvrdí Hildegard Wortmannová, členka predstavenstva spoločnosti Audi AG, zodpovedná za predaj a marketing.

Obe silné značky sú podľa ich slov na celom svete vyhlásené tým, že poskytujú jedinečné zážitky. „Chceme byť blízko našim fanúšikom aj zákazníkom, súčasným aj potenciálnym. Ako exkluzívny automobilový partner klubu FC Bayern Mníchov máme možnosť prezentovať nové koncepty mobility, elektromobility a konektivity,“ dodala Wortmannová, ktorú vzápätí d0opl1nil Alexander Seitz, rovnako člen predstavenstva spoločnosti Audi AG.

Spolupráca so špičkovým medzinárodným klubom FC Bayern Mníchov, ktorý má 650 miliónov fanúšikov na celom svete, z toho 135 miliónov len v samotnej Číne, otvára nové možnosti spoločného vystupovania na trhu,“ skonštatoval Seitz, ktorý je zodpovedný za oblasť financií, Číny a práva. Pre celý vozidlový park, ktorý FC Bayern dostane od Audi, je po celou dobu trvania zmluvy dohodnutá maximálna priemerná hodnota 95 gramov CO2 na km.

Tá predstavuje legislatívny limit pre flotilové emisie výrobcov, platný od januára 2020. Minimálne polovina všetkých vozidiel bude elektrifikovaná. Vedľa Audi e-tron si svojich fanúšikov medzi futbalistami nájde tiež nové, športovo ladené Audi e-tron Sportback, ktoré by malo byť uvedené na slovenský trh v priebehu prvých šiestich mesiacov tohto roka.

-jj-. zdroj: Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov