Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 N prichytený pri testovaní

O novom prírastku do rodiny „N“ sa hovorí čoraz intenzívnejšie a Hyundai už dávnejšie naznačil, že druhým „pánom na holenie“ po úspešnom i30 N bude jeho menší súrodenec – model i20.

Hyundai si však na úniky informácií dáva veľký pozor, stále tak netušíme, kedy i20 N príde na trh, ani aký motor bude pod kapotou. Keďže jeho hlavnými konkurentmi budú malé hothatche, ako napríklad Ford Fiesta ST a Volkswagen Polo GTI, môžeme čakať výkon motora okolo 200 koní. Je otázne, či Hyundai pre model i20 N vyvinie výkonnejšiu verziu existujúceho motora 1,6 T-GDI, alebo pod kapotu naprace dokonca 2,0 litrový štvorvalec z modelu i30 N. Prvá možnosť je pravdepodobnejšia, nie je však vylúčené, že Hyundai sa rozhodne ísť aj inou cestou.

Špionážne fotky toho veľa neodhaľujú, testovacie auto využíva karosériu aktuálnej generácie klasickej i20-ky, na ktorej sú prevedené len minimálne zmeny. Pozornému oku však neujdú veľké zliatinové disky, viditeľne širší rozchod kolies, nižšia svetlá výška a výrez v zadnom nárazníku, za ktorým sa ukrývajú dve koncovky výfuku. Je teda zrejmé, že Hyundai si na technickom základe modelu i20 N dáva skutočne záležať.

Veru, máme sa na čo tešiť. Ak i20 N príde s podobne zvučným výfukom a skvele vyladenými jazdnými vlastnosťami, akými disponuje i30 N, o nemalý záujem zákazníkov má prakticky postarané. Čo si o novom prírastku do rodiny N myslíte vy?

Zdroj – Autoexpress

Autor: Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov