Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Death Machines of London: Samuraj Kenzo

Britskému výrobcovi na mieru upravených motoriek Death Machines of London sa opäť raz podarilo pozitívne šokovať laickú aj odbornú verejnosť jedným vrzom. Na vine je nový motocykel nazvaný Kenzo, ktorého základom je takmer polstoročná Honda.

V podstate je Kenzo motocykel vyrobený na základe populárnej motorky Honda Gold Wing z roku 1977. V novom šate je však na nepoznanie. Radikálny high-tech dizajn a výrazný vzhľad umocňujú zdanlivo ohýbané plechy vyrobené však pomocou sofistikovanej 3D tlače. Death Machines of London v prípade tejto originálnej motorky skombinovali tradičné remeslo s najmodernejšími výrobnými postupmi a technikami.

Dizajnový jazyk je inšpirovaný samurajským generálom Hondom Tadakacuom, ktorý sa v roku 1570 do víťaznej histórie Nipponu. Brnenie je preto jedným z hlavných dizajnových prvkov na motorke. Ďalším je „športový look“, ktorý je zase odkazom na pretekára Kenza Tada. Ten ako prvý Japonec štartoval na legendárnych, ale nebezpečných motocyklových pretekoch na britskom ostrove Isle of Man. Základom je však motorka, ktorú Honda vyradila zo svojej produkcie v roku 1977 a tiež Gold Wing GL1000.

Celkovo robustný vzhľad stroja je odľahčený modernými prvkami ako je tupý čumák s vertikálnym svetlometom, zadná časť s horizontálnou svetelnou linkou a dvoma kruhovými prvkami – tachometrom a prístupom do nádrže. Efektne je tu skombinované odhalenie motora, dva výfuky a takmer neviditeľné kožené sedadlo. O pohon sa stará repasovaný, viac ako 40 rokov starý agregát. Na predaj však bude len jediný exemplár.

Britskú značku Death Machines of London predstavil motoristickému svetu 44-ročný anglický dizajnér James Hilton v roku 2016 na motocyklovej výstave BikeShed Paris. Vtedy do Francúzska priviezol Moto Guzzi Airtail. Motorka aj samotná značka dostali okamžitý celosvetový ohlas za provokatívne prevedenie Moto Guzzi. Za svoj druhý stroj v poradí s názvom ‚Up Yours Copper‘ dostala firma celosvetové uznanie za líderskú pozíciu v oblasti dizajnu a výroby motocyklov na objednávku.

-jj-, zdroj Uncrate

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov