Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mini John Cooper Works GP: Najvýkonnejší

Britská automobilka Mini, ktorá je súčasťou koncernu BMW, predstavila nedávno špeciálne pretekársky upravený model John Cooper Works GP. V podstate ide o najrýchlejší model ostrovnej značky.

Špeciálne navrhnuté dvojmiestne vozidlo má výkon 306 koní a na stovku zrýchli z pokoja za 5,2 sekundy. Predávať by sa mal aj na slovenskom trhu. Ojedinelý automobil s pretekárskymi génmi stanovuje nové meradlá pre dynamiku prémiových malých vozidiel.

Nové Mini John Cooper Works GP je najrýchlejším modelom prémiovej britskej automobilky, so schválením pre cestnú premávku. Automobil so štvorvalcovým agregátom s výkonom 225 kW/306 je postavený na základe trojdverového Mini.

Výstavnú premiéru Mini John Cooper Works GP absolvovalo výstavnú premiéru na autosalóne v Los Angeles. Výrobný proces v továrni v britskom Oxforde postupne opustí celkovo 3000 kusov. Dodávky začnú v marci roku 2020, informačná cena vozidla sa na európskom trhu pohybuje okolo čiastky 45.730 eur.

Britský výrobca dodáva nový model Mini aj so špeciálnym podvozkom, extrémne tuhou karosériou, špeciálnym predným aj zadným nárazníkom, dvojitým strešným spojlerom, rozšírenými blatníkmi a špeciálne upraveným interiérom. Okrúhly, avšak esteticky trochu rušivo pôsobiaci stredový ovládací panel, má naďalej minimálne rovnaký počet odporcov ako milovníkov.

-jj-, zdroj: Mini

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov