Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aston Martin DBX: SUV so športovými génmi

Britská automobilka Aston Martin ešte donedávna bola známa ako značka ortodoxne športových vozidiel prémiovej kvality. Teraz vstúpila do neprebádanej rieky, ktorej hladina je však vďaka stále populárnejšiemu segmentu SUV, riadne rozbúrená.

V závere minulého roku Aston Martin predstavil po vzore ďalších značiek svoje prvé SUV. Dôležitý model v histórii značky, ktorý má síce väčšie rozmery, ale ponecháva si dizajnérsky jazyk aj dušu športového vozidla. Napokon, azda nikoho neprekvapí, že do posledného detailu je precízne.

Aj v tomto prípade Aston Martin vsadil na veľkú otvorenú masku, organické línie a efektné tvarovanie zadných dverí do aerodynamického prítlačného krídla. Všetko sa harmonicky snúbi do posledného detailu vrátane skrytých kľučiek na dverách a okrasných líšt.

Interiér rozhodne nemožno hodnotiť vyslovene úžitkovo. Ide skôr o športové, ale ešte presnejšie povedané luxusné auto. Všetko je obšité prvotriednou kožou, bez väčších výstrelkov od volantu až po stredový displej. V interiéri môžete očakávať viac miesta vďaka väčšej konštrukcii vozidla.

Citeľne rozmernejší je aj batožinový priestor, využiť sa dajú aj strešné lyže a nosiče, kde je možné pripevniť aj napríklad bicykle. O pohon sa stará osemvalec AMG so zrýchlením na stovku za 4,5 sekundy a maximálnou rýchlosťou 291 km/h. Ostrovná cena nového SUV Astin Martin začína na sume 158.000 libier (185.630 eur).

-jj-, zdroj: Aston Martin

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov