Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Continental GT Limited Edition: Top 15

Automobilka Bentley tento rok prekvapila celý automobilový svet, keď s modelom Continental GT vyhrala legendárne preteky do vrchu Pikes Peak. Časom 10:18,488 minúty zároveň stanovila nový rekord pre sériovo vyrábané autá.

Na počesť tohto úspechu nám takto pred Vianocami ukázala limitovanú edíciu Continental GT Limited Edition, z ktorej bude vyrobených iba 15 kúskov (!). No uznajte, táto dizajnová exkluzivitka má niečo do seba!

Radium by Mulliner, tak znie názov žiarivého laku, ktorý udrie do oka ako prvý. Rovnaký lak zdobil aj rekordný model z Pikes Peak. V exteriéri nájdete viacero karbónových a čiernych doplnkov, nevšimnúť sa nedajú 22-palcové čierne disky kolies a taktiež to, čo je ukryté za nimi – obrovské zelené brzdové strmene. A ozaj, aby ste nezabudli, že Bentley tento rok oslavuje 100. výročie od svojho založenia, na masku si môžete nechať nastriekať veľkú bielu stovku.

Interiér vyzerá, ako keby v ňom vybuchla alcantarová bomba, opäť nechýba zelená farba a karbón. Pekným detailom je mapka Pikes Peak na paneli pred sedadlom spolujazdca. Azda jediná škoda je, že po stránke techniky sa nezmenilo prakticky nič – pod kapotou si pradie 6-litrový 12-valec s výkonom 626 koní, ktorý nájdete aj v klasickom Continentali GT. Nič to nemení na tom, že budúcim majiteľom týchto vzácnych krásavcov už teraz závidím…

Text: Dominik Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov